Skanūs kotletai su ryžiais
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Šie gardūs kotletai su ryžiais puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Jie gali būti patiekiami su bet kokiu garnyru arba su daržovių salotomis. Ir dar skanu su šviežios duonos gabalėliu. Mėsos kotletus galima gaminti iš bet kokios mėsos – kiaulienos, jautienos, paukštienos. Juos galima kepti keptuvėje, o tada troškinti arba kepti orkaitėje. Pagal šį receptą paruošti kotletai gaunasi labai minkšti, sultingi ir skanūs.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa500 gramų
-
Morka1 vnt
-
Svogūnas1 vnt
-
Virti ryžiai1 puodelis
-
Majonezas1 šaukštas
-
Grietinėlė1 puodelis (33% riebumo)
-
Kečupas0,5 stiklinės
-
Vanduo0,5 stiklinės
-
Kvietiniai miltai2 šaukštai
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Malti juodieji pipirai2 žiupsneliai
-
Sausos aromatinės žolelės2 žiupsneliai (nebūtina
-
Augalinis aliejus1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nulupkite svogūną ir morką. Morkas sutarkuokite, o svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Kepkite augaliniame aliejuje, kol pusiau iškeps.
-
2. Maltą mėsą sudėkite į dubenį. Sudėkite virtus atvėsintus ryžius, keptus svogūnus ir morkas, majonezą, pusę druskos ir pipirų. Galite pridėti žolelių ar mėgstamų prieskonių. Kruopščiai išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Iš gautos maltos mėsos suformuokite kotletus ir sudėkite juos į kepimo indą.
-
4. Paruoškime padažą. Sumaišykite grietinėlę, kečupą, vandenį ir miltus. Įberkite druskos ir pipirų. Užpilkite padažą ant kotletų.
-
Reklama
-
5. Uždenkite kepimo formą folija ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45–50 minučių. Maždaug 10 minučių prieš kepimo pabaigą nuimkite foliją ir leiskite kotletams šiek tiek apskrusti.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama