Skani varškė iš pieno ir grietinės
3.1 (6 įvertinimai)
4 Porcijos
18 val.
Apie receptą
Mėgstate skanią, sočią varškę ir einate jos į turgų? Neskubėkite, nes nesunkiai ją paruošite namuose. Išeis daug pigiau ir tikrai niekas jūsų neapgaus. Atkreipkite dėmesį į receptą! Varškė gaunasi visai nerūgšti, bet jei nelaikai per ilgai. Pienas ir grietinė turi būti naminiai ir riebūs. Skani naminė varškė iš pieno ir grietinės – puikus pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiui.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas1 litras
-
Grietinė400 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Pieną supilkite į puodą storu dugnu ir užvirinkite. Tada nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki 40 laipsnių. Į pieną įpilkite grietinės ir išmaišykite iki vientisos masės. Uždenkite puodą dangčiu ir padėkite į šiltą vietą 12 valandų. Per tą laiką masė parūgs.
-
Reklama
-
3. Uždėkite puodą ant mažiausios ugnies ir virkite mišinį 20 minučių nemaišydami. Per tą laiką masė sutirštės ir išsiskirs į varškės grūdelius ir išrūgas.
-
4. Uždenkite sietelį kelis kartus perlenkta marle arba, kaip dariau, į specialų maišelį sūriui ir varškei. Mišinį nupilkite į sietelį ir pakabinkite 4-5 valandas, kad išrūgos nuvarvėtų. Arba tiesiog uždėkite nedidelį svorį ant viršaus. Paruoštą varškę sudėkite į dubenį ir padėkite į šaldytuvą saugojimui.
-
Reklama
-
5. Skani naminė varškė iš pieno ir grietinės yra paruošta! Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.1/5 (6 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama