Šiltos jūros gėrybių salotos
5 (2 įvertinimai)
2 Porcijos
20 min.
Apie receptą
Kartais norisi kasdienius įprastus patiekalus paįvairinti kažkuo nauju ir įdomiu. Jūsų dėmesiui pristatau paprastą ir skanų variantą, kaip pasigaminti šiltų jūros gėrybių salotų. Šiuo atveju jūros gėrybių mišinį papildo ryžiai, bet puikiai tinka ir quinoa. Lengvas padažas, nesudėtingas gaminimo procesas ir geras ingredientų derinys daro šį patiekalą vertą dėmesio. Jei neturite po ranka putpelių kiaušinių, drąsiai imkite vištienos. Be to, receptą visada galite papildyti daržovėmis pagal skonį.
Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Ryžiai1/2 puodelio
-
Jūros gėrybės300 gramų (kalmarai, midijos, krevetės)
-
Putpelių kiaušinis4 vnt
-
Svogūnai1/2 vnt
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
-
Citrinų sultys1 valgomasis šaukštas
-
Druska, prieskoniai, žolelėspagal skonį (česnakai, paprika, pipirai)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Pirmiausia ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Kietai išvirkite kiaušinius. Sudėkite kalmarus į verdantį vandenį 2 minutes. Krevetes ir midijas apkepkite keptuvėje su karštu aliejumi, įberdami druskos ir prieskonių pagal skonį.
-
Reklama
-
3. Padažui paruošti sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską ir žiupsnelį pipirų. Išmaišykite iki vientisos masės.
-
4. Gatavus ryžius sumaišykite su smulkintais svogūnais.
-
Reklama
-
5. Aant lėkštės dugno dėkite kalmarus, po to – ryžius.
-
6. Tada krevetės su midijomis, kiaušiniai, supjaustyti per pusę ir žalumynai pagal skonį. Užtepkite padažu ant salotų ir mėgaukitės!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama