Silkė garstyčiose
5 (2 įvertinimai)
8 Porcijos
10 min.
Apie receptą
Iš paprastos [searc=silkės] galite pasigaminti puikų užkandį, kuris papildys jūsų kasdienius patiekalus ir tiks bet kuriai šventei – tokio skanėsto niekas negalės atsisakyti. Tokią silkę pasigaminti labai paprasta. Nuoširdžiai pasakysiu, kad su tokia silke nerasite geresnio užkandžio jokiam stipriam gėrimui, jūsų puota tikrai pradžiugins. O vien suvalgyti porą gabalėlių šios kvapnios žuvies su duona yra tikras malonumas, o visiems žuvies užkandžių mėgėjams dabar papasakosiu, kaip pasigaminti skanią silkę garstyčių padaže.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Šviežia silkė3 vnt
-
Garstyčios2 arbatiniai šaukšteliai
-
Prancūziškos garstyčių pupelės2 arbatiniai šaukšteliai
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Druska1 šaukštas
-
Vanduo1 litras
-
Citrina0.5 vnt
-
Augalinis aliejus70 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Silkės filė atskirkite nuo stuburo, pašalinkite kaulus ir odą. Įdėkite į gilų dubenį, įpilkite litrą vandens, įberkite šaukštą druskos ir išmaišykite. Šiame sūryme silkę palikite apie 2 valandas.
-
2. Atskirame dubenyje sumaišykite 2 rūšių garstyčias, cukrų, augalinį aliejų ir citrinos sultis.
-
Reklama
-
3. Praėjus dviem valandoms, nupilkite sūrymą iš žuvies ir supjaustykite mažais gabalėliais.
-
4. Paruoštu užpilu užpilti silkę, viską išmaišyti ir žuvį padėti į šaldytuvą 6-8 valandoms. Na, tada mėgaujamės nuostabiu silkės skoniu garstyčių padaže.
-
Reklama
-
5. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama