Silkė garstyčiose

Silkė garstyčiose

5 (2 įvertinimai)

8 Porcijos
10 min.

Apie receptą

Iš paprastos [searc=silkės] galite pasigaminti puikų užkandį, kuris papildys jūsų kasdienius patiekalus ir tiks bet kuriai šventei – tokio skanėsto niekas negalės atsisakyti. Tokią silkę pasigaminti labai paprasta. Nuoširdžiai pasakysiu, kad su tokia silke nerasite geresnio užkandžio jokiam stipriam gėrimui, jūsų puota tikrai pradžiugins. O vien suvalgyti porą gabalėlių šios kvapnios žuvies su duona yra tikras malonumas, o visiems žuvies užkandžių mėgėjams dabar papasakosiu, kaip pasigaminti skanią silkę garstyčių padaže.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Šviežia silkė
    3 vnt
  • Garstyčios
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Prancūziškos garstyčių pupelės
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    1 šaukštas
  • Vanduo
    1 litras
  • Citrina
    0.5 vnt
  • Augalinis aliejus
    70 mililitrų
Reklama
';?>
Gaminimo eiga
  • Silkės filė atskirkite nuo stuburo, pašalinkite kaulus ir odą. Įdėkite į gilų dubenį, įpilkite litrą vandens, įberkite šaukštą druskos ir...
    1. Silkės filė atskirkite nuo stuburo, pašalinkite kaulus ir odą. Įdėkite į gilų dubenį, įpilkite litrą vandens, įberkite šaukštą druskos ir išmaišykite. Šiame sūryme silkę palikite apie 2 valandas.
  • Atskirame dubenyje sumaišykite 2 rūšių garstyčias, cukrų, augalinį aliejų ir citrinos sultis.
    2. Atskirame dubenyje sumaišykite 2 rūšių garstyčias, cukrų, augalinį aliejų ir citrinos sultis.
  • Reklama
  • Praėjus dviem valandoms, nupilkite sūrymą iš žuvies ir supjaustykite mažais gabalėliais.
    3. Praėjus dviem valandoms, nupilkite sūrymą iš žuvies ir supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Paruoštu užpilu užpilti silkę, viską išmaišyti ir žuvį padėti į šaldytuvą 6-8 valandoms. Na, tada mėgaujamės nuostabiu silkės skoniu gars...
    4. Paruoštu užpilu užpilti silkę, viską išmaišyti ir žuvį padėti į šaldytuvą 6-8 valandoms. Na, tada mėgaujamės nuostabiu silkės skoniu garstyčių padaže.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    5. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai