Serbentų pyragas iš trapios tešlos
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Traškus, neįtikėtinai skanus ir švelnus serbentų pyragas, pagamintas iš trapios tešlos, yra puikus pasirinkimas namų šeimininkėms, kurios mėgsta gaminti be nereikalingo vargo. Idealus pagrindas, sultingas įdaras – tai puikus desertas šventiniam ar kasdieniam meniu. Serbentų pyrago receptas gali būti naudojamas ne tik vasarą, uogų gausos laikotarpiu, bet ir žiemą, naudojant šaldytas.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai200 gramų
-
Juodieji serbentai150 gramų
-
Cukrus3~4 šaukštai
-
Sviestas100 gramų
-
Trynys1 vnt
-
Vanduo1 šaukštas
-
Citrinų sultys1 šaukštas
-
Druska1 žiupsnelis
-
Kiaušinis1 vnt
-
Grietinėlė150 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Patogiausias variantas yra naudoti trintuvą. Su juo ne tik greičiau pagaminsite tešlą, bet ji bus ir puresnė. Pirmiausia į dubenį reikia sudėti miltus, cukrų ir druską.
-
2. Viską plakite porą minučių ir tuo pačiu metu supjaustykite sviestą mažais kubeliais, prieš tai jį atvėsinę.
-
Reklama
-
3. Į dubenį įdėkite sviesto ir dar šiek tiek paplakite.
-
4. Atsargiai atskirkite baltymą nuo trynio. Įmaišykite pastarąjį į tešlą ir vėl įjunkite trintuvą.
-
Reklama
-
5. Sumaišykite vandenį su citrinos sultimis. Į tešlą pilkite po truputį, bet svarbu nepersistengti. Tešlos trupiniai turi būti šiek tiek drėgni, bet ne šlapi, tada serbentų pyragas bus traškus.
-
6. Suminkykite tešlą į kamuolį./
-
Reklama
-
7. Tešlą dėkite ant maistinės plėvelės lapo ir uždenkite antru plėvelės lapu. Iškočiokite ją gana plonai.
-
8. Paruoškite formą. Paskleiskite tešlą ir subadykite šakute. Įdėkite formą į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui. Per tą laiką galite padirbėti su įdaru. Nuplaukite uogas, gerai nusausinkite ir įberkite cukraus pagal skonį. Išplakite kiaušinį ir grietinėlę, supilkite uogas.
-
Reklama
-
9. Supilkite įdarą į kepimo formą ir pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę 25–30 minučių. Štai paprastas serbentų pyrago iš trapios tešlos receptas. Iškepus atvėsinkite ir patiekite.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama