Serbentų pyragas iš trapios tešlos

Serbentų pyragas iš trapios tešlos

5 (1 įvertinimai)

2 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Traškus, neįtikėtinai skanus ir švelnus serbentų pyragas, pagamintas iš trapios tešlos, yra puikus pasirinkimas namų šeimininkėms, kurios mėgsta gaminti be nereikalingo vargo. Idealus pagrindas, sultingas įdaras – tai puikus desertas šventiniam ar kasdieniam meniu. Serbentų pyrago receptas gali būti naudojamas ne tik vasarą, uogų gausos laikotarpiu, bet ir žiemą, naudojant šaldytas.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    200 gramų
  • Juodieji serbentai
    150 gramų
  • Cukrus
    3~4 šaukštai
  • Sviestas
    100 gramų
  • Trynys
    1 vnt
  • Vanduo
    1 šaukštas
  • Citrinų sultys
    1 šaukštas
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Grietinėlė
    150 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Patogiausias variantas yra naudoti trintuvą. Su juo ne tik greičiau pagaminsite tešlą, bet ji bus ir puresnė. Pirmiausia į dubenį reikia ...
    1. Patogiausias variantas yra naudoti trintuvą. Su juo ne tik greičiau pagaminsite tešlą, bet ji bus ir puresnė. Pirmiausia į dubenį reikia sudėti miltus, cukrų ir druską.
  • Viską plakite porą minučių ir tuo pačiu metu supjaustykite sviestą mažais kubeliais, prieš tai jį atvėsinę.
    2. Viską plakite porą minučių ir tuo pačiu metu supjaustykite sviestą mažais kubeliais, prieš tai jį atvėsinę.
  • Reklama
  • Į dubenį įdėkite sviesto ir dar šiek tiek paplakite.
    3. Į dubenį įdėkite sviesto ir dar šiek tiek paplakite.
  • Atsargiai atskirkite baltymą nuo trynio. Įmaišykite pastarąjį į tešlą ir vėl įjunkite trintuvą.
    4. Atsargiai atskirkite baltymą nuo trynio. Įmaišykite pastarąjį į tešlą ir vėl įjunkite trintuvą.
  • Reklama
  • Sumaišykite vandenį su citrinos sultimis. Į tešlą pilkite po truputį, bet svarbu nepersistengti. Tešlos trupiniai turi būti šiek tiek drė...
    5. Sumaišykite vandenį su citrinos sultimis. Į tešlą pilkite po truputį, bet svarbu nepersistengti. Tešlos trupiniai turi būti šiek tiek drėgni, bet ne šlapi, tada serbentų pyragas bus traškus.
  • Suminkykite tešlą į kamuolį./
    6. Suminkykite tešlą į kamuolį./
  • Reklama
  • Tešlą dėkite ant maistinės plėvelės lapo ir uždenkite antru plėvelės lapu. Iškočiokite ją gana plonai.
    7. Tešlą dėkite ant maistinės plėvelės lapo ir uždenkite antru plėvelės lapu. Iškočiokite ją gana plonai.
  • Paruoškite formą. Paskleiskite tešlą ir subadykite šakute. Įdėkite formą į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui. Per tą laiką galite padirbėti...
    8. Paruoškite formą. Paskleiskite tešlą ir subadykite šakute. Įdėkite formą į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui. Per tą laiką galite padirbėti su įdaru. Nuplaukite uogas, gerai nusausinkite ir įberkite cukraus pagal skonį. Išplakite kiaušinį ir grietinėlę, supilkite uogas.
  • Reklama
  • Supilkite įdarą į kepimo formą ir pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę 25–30 minučių. Štai paprastas serbentų pyrago iš trapios tešlos re...
    9. Supilkite įdarą į kepimo formą ir pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę 25–30 minučių. Štai paprastas serbentų pyrago iš trapios tešlos receptas. Iškepus atvėsinkite ir patiekite.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai