Senoviški sausainiai

Senoviški sausainiai

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val. 20 min.

Apie receptą

Senais laikais nebuvo įprasta išmesti maisto, todėl žmonės bandė rasti būdą, kaip sunaudoti likučius. Dažniausiai tai būdavo grietinė arba kefyras. Ir jie dažniausiai buvo naudojami kepiniams. Siūlau iškepti skanių sausainių! Šie sausainiai gaminami su mėsmale. Tada tešla susukama ir supjaustoma 7–8 cm ilgio gabalėliais. Užsirašykite receptą!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Cukrus
    150 gramų
  • Kvietiniai miltai
    380~430 gramų
  • Gazuotas vanduo
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Actas 6%
    1/4 arbatinio šaukštelio
  • Grietinė
    60 gramų
  • Margarinas
    180 gramas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Dubenyje sumaišykite cukrų ir kiaušinius. Mikseriu išplakite iki purumo.
    2. Dubenyje sumaišykite cukrų ir kiaušinius. Mikseriu išplakite iki purumo.
  • Reklama
  • Į kiaušinių mišinį įdėkite minkšto margarino ir grietinės. Dar kartą išplakite.
    3. Į kiaušinių mišinį įdėkite minkšto margarino ir grietinės. Dar kartą išplakite.
  • Suberkite miltus, kepimo sodą, praskiestą actu, ir pradėkite minkyti tešlą.
    4. Suberkite miltus, kepimo sodą, praskiestą actu, ir pradėkite minkyti tešlą.
  • Reklama
  • Paruošta tešla bus minkšta ir šiek tiek lipni. Apvyniokite ją maistine plėvele ir šaldykite 1 valandą.
    5. Paruošta tešla bus minkšta ir šiek tiek lipni. Apvyniokite ją maistine plėvele ir šaldykite 1 valandą.
  • Praėjus laikui, išimkite tešlą iš šaldytuvo. Padalinkite ją į 4 dalis. Vieną tešlos dalį pasilikite, likusią tešlą laikykite šaldytuve. T...
    6. Praėjus laikui, išimkite tešlą iš šaldytuvo. Padalinkite ją į 4 dalis. Vieną tešlos dalį pasilikite, likusią tešlą laikykite šaldytuve. Tešlą sumalkite per mėsmalę. Žirklėmis supjaustykite tešlą 7–9 cm ilgio gabalėliais.
  • Reklama
  • Paruoštus tešlos gabalėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite sausainius iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20...
    7. Paruoštus tešlos gabalėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite sausainius iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes. Būtinai atitinkamai pakoreguokite orkaitės temperatūrą! Pakartokite sausainių gaminimo procesą su likusia tešla.
  • Iškeptus sausainius sudėkite į lėkštę, atvėsinkite ir patiekite su mėgstamais gėrimais.
    8. Iškeptus sausainius sudėkite į lėkštę, atvėsinkite ir patiekite su mėgstamais gėrimais.
  • Reklama
  • Skanaus!
    9. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai