Senoviški sausainiai
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Senais laikais nebuvo įprasta išmesti maisto, todėl žmonės bandė rasti būdą, kaip sunaudoti likučius. Dažniausiai tai būdavo grietinė arba kefyras. Ir jie dažniausiai buvo naudojami kepiniams. Siūlau iškepti skanių sausainių! Šie sausainiai gaminami su mėsmale. Tada tešla susukama ir supjaustoma 7–8 cm ilgio gabalėliais. Užsirašykite receptą!
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Cukrus150 gramų
-
Kvietiniai miltai380~430 gramų
-
Gazuotas vanduo1/2 arbatinio šaukštelio
-
Actas 6%1/4 arbatinio šaukštelio
-
Grietinė60 gramų
-
Margarinas180 gramas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Dubenyje sumaišykite cukrų ir kiaušinius. Mikseriu išplakite iki purumo.
-
Reklama
-
3. Į kiaušinių mišinį įdėkite minkšto margarino ir grietinės. Dar kartą išplakite.
-
4. Suberkite miltus, kepimo sodą, praskiestą actu, ir pradėkite minkyti tešlą.
-
Reklama
-
5. Paruošta tešla bus minkšta ir šiek tiek lipni. Apvyniokite ją maistine plėvele ir šaldykite 1 valandą.
-
6. Praėjus laikui, išimkite tešlą iš šaldytuvo. Padalinkite ją į 4 dalis. Vieną tešlos dalį pasilikite, likusią tešlą laikykite šaldytuve. Tešlą sumalkite per mėsmalę. Žirklėmis supjaustykite tešlą 7–9 cm ilgio gabalėliais.
-
Reklama
-
7. Paruoštus tešlos gabalėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite sausainius iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes. Būtinai atitinkamai pakoreguokite orkaitės temperatūrą! Pakartokite sausainių gaminimo procesą su likusia tešla.
-
8. Iškeptus sausainius sudėkite į lėkštę, atvėsinkite ir patiekite su mėgstamais gėrimais.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama