Sausainiai su uogiene

Sausainiai su uogiene

3 (2 įvertinimai)

10 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Tarkuotos tešlos sausainiai su uogiene kepami orkaitėje dideliu sluoksniu, o paskui supjaustomi kvadratėliais arba stačiakampiais. Taip sausainius pasigaminti lengviau. Tešla turi būti tinkamai iškepta, kad rezultatas būtų trapus sausainis. Antrąją tešlos dalį laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip 30 minučių. Kitas patarimas – nenaudokite skystos uogienės kaip įdaro, imkite tirštą uogienę ar uogas.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    3 stiklinės
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Cukrus
    1 stiklinė
  • Sviestas arba margarinas
    300 gramų
  • Uogienė
    200 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Visų pirma sutrinkite kiaušinius su cukrumi. Tai galima padaryti rankiniu būdu.
    1. Visų pirma sutrinkite kiaušinius su cukrumi. Tai galima padaryti rankiniu būdu.
  • Ištirpinkite sviestą (galima pakeisti margarinu) ir supilkite į kiaušinius. Dabar galite naudoti maišytuvą ir gerai išplakti masę.
    2. Ištirpinkite sviestą (galima pakeisti margarinu) ir supilkite į kiaušinius. Dabar galite naudoti maišytuvą ir gerai išplakti masę.
  • Reklama
  • Sudėkite visus kitus ingredientus ir užminkykite tešlą. Padaliname į dvi nelygias dalis, viena dalis (kuri mažesnė) padedama į šaldiklį.
    3. Sudėkite visus kitus ingredientus ir užminkykite tešlą. Padaliname į dvi nelygias dalis, viena dalis (kuri mažesnė) padedama į šaldiklį.
  • Imame vieną tešlos dalį ir išklojame kaip pagrindą ant formos dugno. Padarome šonus, o į centrą dedame uogienę arba uogas.
    4. Imame vieną tešlos dalį ir išklojame kaip pagrindą ant formos dugno. Padarome šonus, o į centrą dedame uogienę arba uogas.
  • Reklama
  • [img=5]Išimame antrąją tešlos dalį ir iš viršaus sutarkuojame su tarka. Taip „uždarysime“ įdarą. Formą dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 25 minutes. [/img]
  • Kepinį reikia atvėsinti ir supjaustyti. Gero apetito!
    6. Kepinį reikia atvėsinti ir supjaustyti. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai