Sausainiai iš vaikystės
5 (3 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 35 min.
Apie receptą
Mėgstamiausi sausainiai iš vaikystės per mėsmalę! Pagrindinis malonumas buvo net ne valgyti, o stebėti, kaip tas pats sausainis šliaužia per mėsmalę, virsdamas tvarkingais takais! Trapūs ir saldūs – tai puikus priedas prie bet kokios arbatos! O paruošti tikrai nesunku. O kad jums būtų dar lengviau, siūlau pažiūrėti sausainių gaminimo receptą. Ir galima ne tik žiūrėti, bet ir pabandyti gaminti.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai3 vnt (trynis)
-
Cukrus1 taurė
-
Sviestas125 gramų
-
Grietinė100 gramų
-
Miltai2,5~3 stiklinės
-
Soda1arbatinis šaukštelis
-
Vanilėpagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Trynius įtrinkite su cukrumi.
-
2. Sviestą pirmiausia reikia suminkštinti, o po to su cukrumi sudėti į trynius ir sutrinti iki vientisos masės.
-
Reklama
-
3. Į masę įdėkite sodos, vanilės ir grietinės. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
-
4. Kai cukrus ištirps, pradėkite dėti miltus. Minkykite tešlą iki tirštės. Toliau švelniai minkome tešlą, sulankstydami ją voku ir šiek tiek sutraiškydami rankomis.
-
Reklama
-
5. Tešlą padalinkite į 4 dalis, kiekvieną iškočiokite į storą dešrelę. Dedame į šaldytuvą 20-30 min.
-
6. Mėsmalę pritvirtiname prie stalo. Ant jos montuojame specialų antgalį. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir pradėkite kočioti.
-
Reklama
-
7. Sudėkite gautus sausainius ant kepimo skardos ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 minučių, kol taps auksinės rudos spalvos. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama