Sausainiai iš vaikystės

Sausainiai iš vaikystės

5 (3 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val. 35 min.

Apie receptą

Mėgstamiausi sausainiaivaikystės per mėsmalę! Pagrindinis malonumas buvo net ne valgyti, o stebėti, kaip tas pats sausainis šliaužia per mėsmalę, virsdamas tvarkingais takais! Trapūs ir saldūs – tai puikus priedas prie bet kokios arbatos! O paruošti tikrai nesunku. O kad jums būtų dar lengviau, siūlau pažiūrėti sausainių gaminimo receptą. Ir galima ne tik žiūrėti, bet ir pabandyti gaminti.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    3 vnt (trynis)
  • Cukrus
    1 taurė
  • Sviestas
    125 gramų
  • Grietinė
    100 gramų
  • Miltai
    2,5~3 stiklinės
  • Soda
    1arbatinis šaukštelis
  • Vanilė
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Trynius įtrinkite su cukrumi.
    1. Trynius įtrinkite su cukrumi.
  • Sviestą pirmiausia reikia suminkštinti, o po to su cukrumi sudėti į trynius ir sutrinti iki vientisos masės.
    2. Sviestą pirmiausia reikia suminkštinti, o po to su cukrumi sudėti į trynius ir sutrinti iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Į masę įdėkite sodos, vanilės ir grietinės. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
    3. Į masę įdėkite sodos, vanilės ir grietinės. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
  • Kai cukrus ištirps, pradėkite dėti miltus. Minkykite tešlą iki tirštės. Toliau švelniai minkome tešlą, sulankstydami ją voku ir šiek tiek...
    4. Kai cukrus ištirps, pradėkite dėti miltus. Minkykite tešlą iki tirštės. Toliau švelniai minkome tešlą, sulankstydami ją voku ir šiek tiek sutraiškydami rankomis.
  • Reklama
  • Tešlą padalinkite į 4 dalis, kiekvieną iškočiokite į storą dešrelę. Dedame į šaldytuvą 20-30 min.
    5. Tešlą padalinkite į 4 dalis, kiekvieną iškočiokite į storą dešrelę. Dedame į šaldytuvą 20-30 min.
  • Mėsmalę pritvirtiname prie stalo. Ant jos montuojame specialų antgalį. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir pradėkite kočioti.
    6. Mėsmalę pritvirtiname prie stalo. Ant jos montuojame specialų antgalį. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir pradėkite kočioti.
  • Reklama
  • Sudėkite gautus sausainius ant kepimo skardos ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 minučių, kol taps auksinės rudos spalv...
    7. Sudėkite gautus sausainius ant kepimo skardos ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 minučių, kol taps auksinės rudos spalvos. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai