Šaltibarščiai su grietine
2.6 (6 įvertinimai)
3 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Šaltibarščiai – puiki sriuba karštai dienai ar lengviems pietums. Ji ruošiama iš burokėlių – virtų arba marinuotų, šviežių agurkų, virtų kiaušinių ir žalumynų. Dažniausiai patiekiama su šviežiomis virtomis bulvėmis. Šaltibarščiai paruošiami akimirksniu. Svarbiausia, kad turėti virtų burokėlių. Dažnai perku konservuotus tarkuotus burokėlius stiklainiuose, taip dar paprasčiau. Išvirkite kiaušinius, supjaustykite šviežią agurką ir žalumynus. Viską išmaišome ir šaltibarščiai paruošti! Svogūnų laiškus įtriname su druska, kad jie neplauktų ant viršaus, o pasidalintų savo skoniu su kitais ingredientais.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Virintas vanduo4~5 stiklinės (atšaldytas)
-
Burokėliai virti1~2 vnt
-
Citrinos sultys1~2 šaukštai (nebūtina)
-
Agurkai2~3 vnt
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Svogūnų laiškai1 vnt
-
Krapaipagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Grietinė3~4 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nulupkite burokėlius.
-
2. Nuluptus burokėlius sutarkuokite.
-
Reklama
-
3. Tarkuotus burokėlius sumaišykite puode su virintu vandeniu ir citrinos sultimis. Citrinų sulčių pagalba išlaikysime ryškią burokėlių spalvą, be to, į šaltibarščius įnešime šviežumo.
-
4. Išvirkite kiaušinius.
-
Reklama
-
5. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
-
6. Agurkus nuplaukite ir supjaustykite kubeliais.
-
Reklama
-
7. Puode ar dubenyje susmulkintus svogūnų laiškus įtrinkite druska. Į juos suberkite susmulkintus agurkus, virtus kiaušinius, supilkite burokėlių mišinį. Įdėkite grietinės. Išmaišykite ir papuoškite smulkintais krapais. Šaltibarščiai paruošti! Supilstykite į dubenėlius ir patiekite su virtomis bulvėmis. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 2.6/5 (6 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama