Šaltibarščiai su grietine

Šaltibarščiai su grietine

2.6 (6 įvertinimai)

3 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Šaltibarščiai – puiki sriuba karštai dienai ar lengviems pietums. Ji ruošiama iš burokėlių – virtų arba marinuotų, šviežių agurkų, virtų kiaušinių ir žalumynų. Dažniausiai patiekiama su šviežiomis virtomis bulvėmis. Šaltibarščiai paruošiami akimirksniu. Svarbiausia, kad turėti virtų burokėlių. Dažnai perku konservuotus tarkuotus burokėlius stiklainiuose, taip dar paprasčiau. Išvirkite kiaušinius, supjaustykite šviežią agurką ir žalumynus. Viską išmaišome ir šaltibarščiai paruošti! Svogūnų laiškus įtriname su druska, kad jie neplauktų ant viršaus, o pasidalintų savo skoniu su kitais ingredientais.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Virintas vanduo
    4~5 stiklinės (atšaldytas)
  • Burokėliai virti
    1~2 vnt
  • Citrinos sultys
    1~2 šaukštai (nebūtina)
  • Agurkai
    2~3 vnt
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Svogūnų laiškai
    1 vnt
  • Krapai
    pagal skonį
  • Druska
    pagal skonį
  • Grietinė
    3~4 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nulupkite burokėlius.
    1. Nulupkite burokėlius.
  • Nuluptus burokėlius sutarkuokite.
    2. Nuluptus burokėlius sutarkuokite.
  • Reklama
  • Tarkuotus burokėlius sumaišykite puode su virintu vandeniu ir citrinos sultimis. Citrinų sulčių pagalba išlaikysime ryškią burokėlių spal...
    3. Tarkuotus burokėlius sumaišykite puode su virintu vandeniu ir citrinos sultimis. Citrinų sulčių pagalba išlaikysime ryškią burokėlių spalvą, be to, į šaltibarščius įnešime šviežumo.
  • Išvirkite kiaušinius.
    4. Išvirkite kiaušinius.
  • Reklama
  • Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
    5. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
  • Agurkus nuplaukite ir supjaustykite kubeliais.
    6. Agurkus nuplaukite ir supjaustykite kubeliais.
  • Reklama
  • Puode ar dubenyje susmulkintus svogūnų laiškus įtrinkite druska. Į juos suberkite susmulkintus agurkus, virtus kiaušinius, supilkite buro...
    7. Puode ar dubenyje susmulkintus svogūnų laiškus įtrinkite druska. Į juos suberkite susmulkintus agurkus, virtus kiaušinius, supilkite burokėlių mišinį. Įdėkite grietinės. Išmaišykite ir papuoškite smulkintais krapais. Šaltibarščiai paruošti! Supilstykite į dubenėlius ir patiekite su virtomis bulvėmis. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 2.6/5 (6 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai