Šaltas agurkų marinavimas

Šaltas agurkų marinavimas

3.9 (26 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Yra du pagrindiniai agurkų marinavimo būdai: karštas ir šaltas. Naudojant šaltą metodą nieko nereikia virti, ar sterilizuoti. Labai patogu! Recepte nurodytas ingredientų kiekis skirtas vienam 3 litrų stiklainiui. Sūrymui skirtas vanduo turi būti skaidrus, o paruoštus agurkus reikia laikyti tik vėsioje vietoje. Tikriausiai jums patiks šaltai rauginti agurkus, nes tai yra daug lengviau ir greičiau!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Agurkai
    1.5 kilogramo
  • Krienų lapai
    2 vnt
  • Česnakai
    3 skiltelės
  • Druska
    3 šaukštai
  • Vanduo
    1.5 litro (iš šulinio arba tiesiog išvalytas)
  • Vyšnių lapeliai
    7 vnt
  • Serbentų lapai
    7 vnt
  • Krapai su žiedynais
    2~3 vnt (šakelės)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Agurkai turi būti kruopščiai nuplauti ir sudėti į dubenį. Užpildykite juos švariu, šaltu vandeniu ir palikite 4-5 valandoms.
    1. Agurkai turi būti kruopščiai nuplauti ir sudėti į dubenį. Užpildykite juos švariu, šaltu vandeniu ir palikite 4-5 valandoms.
  • Nupilkite vandenį ir nupjaukite agurkų uodegas iš abiejų pusių.
    2. Nupilkite vandenį ir nupjaukite agurkų uodegas iš abiejų pusių.
  • Reklama
  • Nuplaukite serbentų, vyšnių ir krienų lapus. Nulupkite česnaką.
    3. Nuplaukite serbentų, vyšnių ir krienų lapus. Nulupkite česnaką.
  • Stiklainius kruopščiai išplauname su muilu. Į juos sudėkite porą lapelių, česnako ir krapų.
    4. Stiklainius kruopščiai išplauname su muilu. Į juos sudėkite porą lapelių, česnako ir krapų.
  • Reklama
  • Agurkus, lapus ir krapus pakaitomis sudėkite į stiklainį, pripildykite iki viršaus.
    5. Agurkus, lapus ir krapus pakaitomis sudėkite į stiklainį, pripildykite iki viršaus.
  • Ant viršaus sudėkite likusius lapus.
    6. Ant viršaus sudėkite likusius lapus.
  • Reklama
  • Sumaišykite vandenį su druska ir palikite. Po 5 minučių sūrymu užpilkite agurkus.
    7. Sumaišykite vandenį su druska ir palikite. Po 5 minučių sūrymu užpilkite agurkus.
  • Įdėkite plastikinį dangtelį į karštą vandenį 20 sekundžių, tada nedelsdami uždarykite stiklainį. Agurkus laikykite vėsioje vietoje.
    8. Įdėkite plastikinį dangtelį į karštą vandenį 20 sekundžių, tada nedelsdami uždarykite stiklainį. Agurkus laikykite vėsioje vietoje.
  • Reklama
  • Po 30 dienų agurkai bus paruošti. Gero apetito!
    9. Po 30 dienų agurkai bus paruošti. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.9/5 (26 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai