Šaltas agurkų marinavimas
4 (23 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Yra du pagrindiniai agurkų marinavimo būdai: karštas ir šaltas. Naudojant šaltą metodą nieko nereikia virti, ar sterilizuoti. Labai patogu! Recepte nurodytas ingredientų kiekis skirtas vienam 3 litrų stiklainiui. Sūrymui skirtas vanduo turi būti skaidrus, o paruoštus agurkus reikia laikyti tik vėsioje vietoje. Tikriausiai jums patiks šaltai rauginti agurkus, nes tai yra daug lengviau ir greičiau!
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Agurkai1.5 kilogramo
-
Krienų lapai2 vnt
-
Česnakai3 skiltelės
-
Druska3 šaukštai
-
Vanduo1.5 litro (iš šulinio arba tiesiog išvalytas)
-
Vyšnių lapeliai7 vnt
-
Serbentų lapai7 vnt
-
Krapai su žiedynais2~3 vnt (šakelės)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Agurkai turi būti kruopščiai nuplauti ir sudėti į dubenį. Užpildykite juos švariu, šaltu vandeniu ir palikite 4-5 valandoms.
-
2. Nupilkite vandenį ir nupjaukite agurkų uodegas iš abiejų pusių.
-
Reklama
-
3. Nuplaukite serbentų, vyšnių ir krienų lapus. Nulupkite česnaką.
-
4. Stiklainius kruopščiai išplauname su muilu. Į juos sudėkite porą lapelių, česnako ir krapų.
-
Reklama
-
5. Agurkus, lapus ir krapus pakaitomis sudėkite į stiklainį, pripildykite iki viršaus.
-
6. Ant viršaus sudėkite likusius lapus.
-
Reklama
-
7. Sumaišykite vandenį su druska ir palikite. Po 5 minučių sūrymu užpilkite agurkus.
-
8. Įdėkite plastikinį dangtelį į karštą vandenį 20 sekundžių, tada nedelsdami uždarykite stiklainį. Agurkus laikykite vėsioje vietoje.
-
Reklama
-
9. Po 30 dienų agurkai bus paruošti. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (23 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama