Šaltas agurkų marinavimas

Šaltas agurkų marinavimas

4 (23 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Yra du pagrindiniai agurkų marinavimo būdai: karštas ir šaltas. Naudojant šaltą metodą nieko nereikia virti, ar sterilizuoti. Labai patogu! Recepte nurodytas ingredientų kiekis skirtas vienam 3 litrų stiklainiui. Sūrymui skirtas vanduo turi būti skaidrus, o paruoštus agurkus reikia laikyti tik vėsioje vietoje. Tikriausiai jums patiks šaltai rauginti agurkus, nes tai yra daug lengviau ir greičiau!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Agurkai
    1.5 kilogramo
  • Krienų lapai
    2 vnt
  • Česnakai
    3 skiltelės
  • Druska
    3 šaukštai
  • Vanduo
    1.5 litro (iš šulinio arba tiesiog išvalytas)
  • Vyšnių lapeliai
    7 vnt
  • Serbentų lapai
    7 vnt
  • Krapai su žiedynais
    2~3 vnt (šakelės)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Agurkai turi būti kruopščiai nuplauti ir sudėti į dubenį. Užpildykite juos švariu, šaltu vandeniu ir palikite 4-5 valandoms.
    1. Agurkai turi būti kruopščiai nuplauti ir sudėti į dubenį. Užpildykite juos švariu, šaltu vandeniu ir palikite 4-5 valandoms.
  • Nupilkite vandenį ir nupjaukite agurkų uodegas iš abiejų pusių.
    2. Nupilkite vandenį ir nupjaukite agurkų uodegas iš abiejų pusių.
  • Reklama
  • Nuplaukite serbentų, vyšnių ir krienų lapus. Nulupkite česnaką.
    3. Nuplaukite serbentų, vyšnių ir krienų lapus. Nulupkite česnaką.
  • Stiklainius kruopščiai išplauname su muilu. Į juos sudėkite porą lapelių, česnako ir krapų.
    4. Stiklainius kruopščiai išplauname su muilu. Į juos sudėkite porą lapelių, česnako ir krapų.
  • Reklama
  • Agurkus, lapus ir krapus pakaitomis sudėkite į stiklainį, pripildykite iki viršaus.
    5. Agurkus, lapus ir krapus pakaitomis sudėkite į stiklainį, pripildykite iki viršaus.
  • Ant viršaus sudėkite likusius lapus.
    6. Ant viršaus sudėkite likusius lapus.
  • Reklama
  • Sumaišykite vandenį su druska ir palikite. Po 5 minučių sūrymu užpilkite agurkus.
    7. Sumaišykite vandenį su druska ir palikite. Po 5 minučių sūrymu užpilkite agurkus.
  • Įdėkite plastikinį dangtelį į karštą vandenį 20 sekundžių, tada nedelsdami uždarykite stiklainį. Agurkus laikykite vėsioje vietoje.
    8. Įdėkite plastikinį dangtelį į karštą vandenį 20 sekundžių, tada nedelsdami uždarykite stiklainį. Agurkus laikykite vėsioje vietoje.
  • Reklama
  • Po 30 dienų agurkai bus paruošti. Gero apetito!
    9. Po 30 dienų agurkai bus paruošti. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4/5 (23 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai