Salotos su kopūstais, pomidorais ir salierais

Salotos su kopūstais, pomidorais ir salierais

5 (2 įvertinimai)

4 Porcijos
15 min.

Apie receptą

Paruoškime skanias sveikas salotas iš baltagūžių kopūstų, salierų stiebų ir pomidorų. Salotas pagardinau gardžiu užpilu iš augalinio aliejaus, obuolių acto, garstyčių ir medaus. Šias salotas galima paruošti dietiniam meniu. Padažas daro salotas labai skanias ir pikantiškas. Tinka prie mėsos, žuvies ar šašlykų.

Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Baltasis kopūstas
    500 gramų
  • Morka
    1 vnt
  • Saldžioji paprika
    1 vnt
  • Raudonasis svogūnas
    1 vnt
  • Salierai
    2 vnt
  • Vyšniniai pomidorai
    10 vnt
  • Saulėgrąžų aliejus
    3 šaukštai
  • Obuolių sidro actas
    1 šaukštas (arba citrinos sultys)
  • Medus
    1 šaukštas
  • Garstyčios
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite salotoms ruošti reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite salotoms ruošti reikalingus ingredientus.
  • Smulkiai supjaustykite kopūstą ir sudėkite į dubenį.
    2. Smulkiai supjaustykite kopūstą ir sudėkite į dubenį.
  • Reklama
  • Nuplaukite ir nulupkite morkas. Sutarkuokite morkas korėjietiškai. Pridėti prie kopūstų.
    3. Nuplaukite ir nulupkite morkas. Sutarkuokite morkas korėjietiškai. Pridėti prie kopūstų.
  • Saldžiąją papriką supjaustykite plonomis juostelėmis, saliero stiebelį – gabalėliais. Sudėkite juos į kopūstus.
    4. Saldžiąją papriką supjaustykite plonomis juostelėmis, saliero stiebelį – gabalėliais. Sudėkite juos į kopūstus.
  • Reklama
  • Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonai, pomidorus - plonais griežinėliais. Sudėkite juos į salotų dubenį.
    5. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonai, pomidorus - plonais griežinėliais. Sudėkite juos į salotų dubenį.
  • Paruoškite salotų padažą: sumaišykite saulėgrąžų aliejų, obuolių sidro actą, garstyčias, medų, druską ir maltus juoduosius pipirus.
    6. Paruoškite salotų padažą: sumaišykite saulėgrąžų aliejų, obuolių sidro actą, garstyčias, medų, druską ir maltus juoduosius pipirus.
  • Reklama
  • Paruoštu padažu pagardinkite salotas ir išmaišykite.
    7. Paruoštu padažu pagardinkite salotas ir išmaišykite.
  • Salotos paruoštos! Patiekite tiesiai ant stalo! Gero apetito!
    8. Salotos paruoštos! Patiekite tiesiai ant stalo! Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai