Saldus serbentų pyragas

Saldus serbentų pyragas

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Nuostabus desertas net patiems tikriausiems gurmanams! Saldžiam serbentų pyragui paruošti naudojame raudonuosius serbentus, maišelį vanilinio cukraus, 4 kiaušinius (du – įdarui, du – tešlai). Iškepusį pyragą gausiai pabarstykite cukraus pudra. Beje, galima dėti ir kitų uogų (aviečių ar braškių), kartais dedu ir obuolių ar kriaušių.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Serbentai
    450 gramų
  • Kiaušiniai
    4 vnt
  • Sviestas
    125 gramų
  • Cukrus
    200 gramų
  • Vanilinis cukrus
    1 pakelis
  • Miltai
    125 gramai
  • Krakmolas
    50 gramų
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kokoso drožlės
    50 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Ištirpintą sviestą, vanilinį cukrų, 100 gramų cukraus ir žiupsnelį druskos išplakite mikseriu.
    1. Ištirpintą sviestą, vanilinį cukrų, 100 gramų cukraus ir žiupsnelį druskos išplakite mikseriu.
  • Po vieną plakant įmušame 2 kiaušinius, tada dar 2 trynius. Miltus, krakmolą, kepimo miltelius sumaišyti ir pamažu plakant supilti į kiauš...
    2. Po vieną plakant įmušame 2 kiaušinius, tada dar 2 trynius. Miltus, krakmolą, kepimo miltelius sumaišyti ir pamažu plakant supilti į kiaušinių-sviesto mišinį.
  • Reklama
  • Tešlą paskirstome į formą, ant viršaus tolygiai paskirstome raudonuosius serbentus. Kepkite 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
    3. Tešlą paskirstome į formą, ant viršaus tolygiai paskirstome raudonuosius serbentus. Kepkite 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
  • 2 kiaušinių baltymus išplakti į putas, palaipsniui suberti 100 g cukraus ir toliau plakti, kol ištirps. Į išplaktus baltymus suberkite ko...
    4. 2 kiaušinių baltymus išplakti į putas, palaipsniui suberti 100 g cukraus ir toliau plakti, kol ištirps. Į išplaktus baltymus suberkite kokoso drožles ir švelniai, bet kruopščiai išmaišykite.
  • Reklama
  • Ištraukite pyragą iš orkaitės, ant viršaus tolygiai paskleiskite kokosų mišinį, sumažinkite temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepkite pyrag...
    5. Ištraukite pyragą iš orkaitės, ant viršaus tolygiai paskleiskite kokosų mišinį, sumažinkite temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepkite pyragą dar 35 min.
  • Gero apetito!
    6. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai