Saldus serbentų pyragas
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Nuostabus desertas net patiems tikriausiems gurmanams! Saldžiam serbentų pyragui paruošti naudojame raudonuosius serbentus, maišelį vanilinio cukraus, 4 kiaušinius (du – įdarui, du – tešlai). Iškepusį pyragą gausiai pabarstykite cukraus pudra. Beje, galima dėti ir kitų uogų (aviečių ar braškių), kartais dedu ir obuolių ar kriaušių.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Serbentai450 gramų
-
Kiaušiniai4 vnt
-
Sviestas125 gramų
-
Cukrus200 gramų
-
Vanilinis cukrus1 pakelis
-
Miltai125 gramai
-
Krakmolas50 gramų
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Kokoso drožlės50 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Ištirpintą sviestą, vanilinį cukrų, 100 gramų cukraus ir žiupsnelį druskos išplakite mikseriu.
-
2. Po vieną plakant įmušame 2 kiaušinius, tada dar 2 trynius. Miltus, krakmolą, kepimo miltelius sumaišyti ir pamažu plakant supilti į kiaušinių-sviesto mišinį.
-
Reklama
-
3. Tešlą paskirstome į formą, ant viršaus tolygiai paskirstome raudonuosius serbentus. Kepkite 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
-
4. 2 kiaušinių baltymus išplakti į putas, palaipsniui suberti 100 g cukraus ir toliau plakti, kol ištirps. Į išplaktus baltymus suberkite kokoso drožles ir švelniai, bet kruopščiai išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Ištraukite pyragą iš orkaitės, ant viršaus tolygiai paskleiskite kokosų mišinį, sumažinkite temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepkite pyragą dar 35 min.
-
6. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama