Šakšuka

Šakšuka

5 (2 įvertinimai)

2 Porcijos
20 min.

Apie receptą

Šakuška yra sotus ir maistingas patiekalas, ruošiamas iš kiaušinių, pomidorų, saldžiųjų paprikų, svogūnų, česnakų ir prieskonių. Šis patiekalo variantas bus maistingi pusryčiai visai šeimai. Skaniame pomidorų padaže paskandinti kiaušiniai labai skanūs! Šakušką galite patiekti su šviežio batono griežinėliais ir aromatinėmis žolelėmis. Padažui naudojame konservuotus pomidorus savo sultyse. Įdėjus svogūnų, česnakų ir saldžiųjų paprikų padažas įgaus būdingą skonį. Tikiuosi, kad jums patiks receptas ir patiks gaminti šakušką sau ir savo šeimai!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Pomidorai
    300 gramų (savo sultyse)
  • Svogūnai
    70 gramų
  • Saldžioji paprika
    80 gramų
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Petražolės
    1 saujelė
  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai
  • Rūkyta paprika
    1 arbatinis šaukštelis
  • Džiovintas čili
    1 žiupsnelis
  • Druska
    pagal skonį
  • Pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Nulupkite svogūnus, česnaką ir papriką. Nuplaukite ir nusausinkite daržoves. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, česnaką taip pat smu...
    2. Nulupkite svogūnus, česnaką ir papriką. Nuplaukite ir nusausinkite daržoves. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, česnaką taip pat smulkiai supjaustykite, papriką supjaustykite juostelėmis.
  • Reklama
  • Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, suberkite svogūnus, papriką ir česnaką. Kelias minutes maišydami pakepinkite daržoves.
    3. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, suberkite svogūnus, papriką ir česnaką. Kelias minutes maišydami pakepinkite daržoves.
  • Į keptuvę sudėkite pomidorus savo sultimis, įberkite paprikos, čili, druskos ir pipirų pagal skonį.
    4. Į keptuvę sudėkite pomidorus savo sultimis, įberkite paprikos, čili, druskos ir pipirų pagal skonį.
  • Reklama
  • Padažą troškinkite 5-6 minutes ant silpnos ugnies. Tada būtinai paimkite mėginį ir padažo skonį pakoreguokite druska ir pipirais. Jei nor...
    5. Padažą troškinkite 5-6 minutes ant silpnos ugnies. Tada būtinai paimkite mėginį ir padažo skonį pakoreguokite druska ir pipirais. Jei norite, galite pridėti žiupsnelį cukraus, jei mėgstate saldesnius padažus. Taip pat padaže padarykite tris duobutes.
  • Į keptuvę įmuškite kiaušinius. Kiaušinius šiek tiek pasūdykite.
    6. Į keptuvę įmuškite kiaušinius. Kiaušinius šiek tiek pasūdykite.
  • Reklama
  • Šakušką kepkite ant silpnos ugnies 3-4 minutes, proceso metu neuždenkite, kad trynys liktų skystas.
    7. Šakušką kepkite ant silpnos ugnies 3-4 minutes, proceso metu neuždenkite, kad trynys liktų skystas.
  • Paruoštą šakušką pabarstykite kapotomis petražolėmis ir patiekite.
    8. Paruoštą šakušką pabarstykite kapotomis petražolėmis ir patiekite.
  • Reklama
  • Gero apetito!
    9. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai