Ryžių sriuba

Ryžių sriuba

5 (2 įvertinimai)

6

Porcijos

2 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Norite paįvairinti savo dienos pietų meniu? Soti, apetitą kelianti ir sotumo suteikianti sriuba su subtiliu citrinos dvelksmu jums tikrai patiks, tereikia ją išbandyti. Noriu jums parodyti, kaip pasigaminti ryžių sriubą su vištiena. Šis receptas, nors ir gana paprastas, labai skiriasi nuo klasikinio. Citrinų sultys suteikia patiekalui nuostabaus pikantiškumo. Mano nuomone, tai puikus pasirinkimas visai šeimai.

Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus: #
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Aliejus
    1 šaukštas
  • Morkos
    1 vnt
  • Saliero stiebas
    1 vnt
  • Ryžiai
    3/4 stiklinės
  • Citrinos sultys
    3 šaukštai
  • Kiaušinis
    2 vnt
  • Vištiena
    500 gramų (+ daržovės ir prieskoniai sultiniui)
  • Druska, pipirai, žolelės
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Sultinį rekomenduoju išvirti iš anksto, po to vištieną atvėsinti ir išrūšiuoti, atskiriant mėsą nuo kaulų. Morkas nulupkite ir supjaustyk...
    1. Sultinį rekomenduoju išvirti iš anksto, po to vištieną atvėsinti ir išrūšiuoti, atskiriant mėsą nuo kaulų. Morkas nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  • Susmulkinkite salierą.
    2. Susmulkinkite salierą.
  • Reklama
  • Puode įkaitinkite šiek tiek aliejaus, suberkite daržoves ir kepkite 3-4 minutes retkarčiais pamaišydami.
    3. Puode įkaitinkite šiek tiek aliejaus, suberkite daržoves ir kepkite 3-4 minutes retkarčiais pamaišydami.
  • Supilkite sultinį ir užvirinkite.
    4. Supilkite sultinį ir užvirinkite.
  • Reklama
  • Suberkite ryžius ir virkite ant vidutinės ugnies 20 minučių.
    5. Suberkite ryžius ir virkite ant vidutinės ugnies 20 minučių.
  • Nedideliame dubenyje išplakite kiaušinius, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite. Supilkite plona srovele į sriubą maišydami.
    6. Nedideliame dubenyje išplakite kiaušinius, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite. Supilkite plona srovele į sriubą maišydami.
  • Reklama
  • Po 5 minučių dėkite vištieną į puodą.
    7. Po 5 minučių dėkite vištieną į puodą.
  • Pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir prieskoninių žolelių. Po poros minučių galite nukelti nuo ugnies ir patiekti.
    8. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir prieskoninių žolelių. Po poros minučių galite nukelti nuo ugnies ir patiekti.
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Šaltinis: povar.ru
  • Reklama
Rekomenduojami receptai