Ryžiai su morkomis ir svogūnais orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Jei norite, kad ryžiai būtų trapūs, kvapnūs ir skanūs, kepkite juos orkaitėje. Nereikia bijoti, kad vanduo nubėgs, ar ryžiai sudegs, ir tai neužims daug laiko. Jei norite, kad ryžiai būtų trapūs, naudokite Basmati arba plikytus ryžius. Jei norite, galite pridėti šafrano ir bet kokių prieskonių pagal savo skonį, kad gautumėte spalvą. Ryžiai gali būti savarankiškas patiekalas arba kaip garnyras prie mėsos ir žuvies patiekalų.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Ryžiai100 gramų
-
Vanduo200 mililitrų
-
Sviestas15 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Morkos1 vnt
-
Druska1/4 arbatinio šaukštelio
-
Juodieji pipirai1 žiupsnelis
-
Česnakai1 skiltelė
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Į keptuvę sudėkite sviestą ir suberkite smulkiai supjaustytą svogūną. Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka, suberkite į svogūną. Daržoves troškinkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
-
Reklama
-
3. Česnaką supjaustykite griežinėliais, suberkite į keptuvę ir pakepinkite dar minutę.
-
4. Sutepkite formą augaliniu aliejumi ir perkelkite keptas daržoves. Ryžius gerai nuplaukite, sudėkite į formą, druską, pipirus ir išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Į ryžių indą supilkite karštą vandenį ir uždenkite folija.
-
6. Ryžių indą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45 minutes. Po kurio laiko išimkite formą iš orkaitės, nuimkite foliją ir patiekite patiekalą prie stalo.
-
Reklama
-
7. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama