Rubino braškių uogienė

Rubino braškių uogienė

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
31 val.

Apie receptą

Siūlau žiemai paruošti skanią, kvapnią braškių uogienę su nuostabia rubino spalva ir sveikomis uogomis. O kaip tai padaryti, aprašyta šiame recepte. Braškes rinkitės nedideles ir tankias, tuomet verdant jos nesubyrės, o išliks sveikos. Uogienės stiklainiai turi būti visiškai sausi ir būtinai leiskite uogienei atvėsti, kad vėliau nesusidarytų kondensatas.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Braškių
    500 gramų
  • Cukrus
    500 gramų
  • Citrinų rūgštis
    1/4 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Nuplaukite uogas, nusausinkite ir pašalinkite uodegas. Sudėkite į puodą ir pabarstykite cukrumi, palikite 12 valandų, kad uogos išsiskirt...
    2. Nuplaukite uogas, nusausinkite ir pašalinkite uodegas. Sudėkite į puodą ir pabarstykite cukrumi, palikite 12 valandų, kad uogos išsiskirtų sultys.
  • Reklama
  • Viską užvirkite ir virkite, kol cukrus ištirps. Išjunkite ugnį ir palikite infuzuoti 6 valandas.
    3. Viską užvirkite ir virkite, kol cukrus ištirps. Išjunkite ugnį ir palikite infuzuoti 6 valandas.
  • Taip uogienę išvirkite dar 2-3 kartus. Pačioje pabaigoje įpilkite citrinos rūgšties, virkite 3 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
    4. Taip uogienę išvirkite dar 2-3 kartus. Pačioje pabaigoje įpilkite citrinos rūgšties, virkite 3 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
  • Reklama
  • Paruoštą uogienę sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir leiskite visiškai atvėsti. Po to uogienę uždarykite dangteliais ir laikykite.
    5. Paruoštą uogienę sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir leiskite visiškai atvėsti. Po to uogienę uždarykite dangteliais ir laikykite.
  • Gero apetito!
    6. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai