Rubino braškių uogienė

Rubino braškių uogienė

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
31 val.

Apie receptą

Siūlau žiemai paruošti skanią, kvapnią braškių uogienę su nuostabia rubino spalva ir sveikomis uogomis. O kaip tai padaryti, aprašyta šiame recepte. Braškes rinkitės nedideles ir tankias, tuomet verdant jos nesubyrės, o išliks sveikos. Uogienės stiklainiai turi būti visiškai sausi ir būtinai leiskite uogienei atvėsti, kad vėliau nesusidarytų kondensatas.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Braškių
    500 gramų
  • Cukrus
    500 gramų
  • Citrinų rūgštis
    1/4 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Nuplaukite uogas, nusausinkite ir pašalinkite uodegas. Sudėkite į puodą ir pabarstykite cukrumi, palikite 12 valandų, kad uogos išsiskirt...
    2. Nuplaukite uogas, nusausinkite ir pašalinkite uodegas. Sudėkite į puodą ir pabarstykite cukrumi, palikite 12 valandų, kad uogos išsiskirtų sultys.
  • Reklama
  • Viską užvirkite ir virkite, kol cukrus ištirps. Išjunkite ugnį ir palikite infuzuoti 6 valandas.
    3. Viską užvirkite ir virkite, kol cukrus ištirps. Išjunkite ugnį ir palikite infuzuoti 6 valandas.
  • Taip uogienę išvirkite dar 2-3 kartus. Pačioje pabaigoje įpilkite citrinos rūgšties, virkite 3 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
    4. Taip uogienę išvirkite dar 2-3 kartus. Pačioje pabaigoje įpilkite citrinos rūgšties, virkite 3 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
  • Reklama
  • Paruoštą uogienę sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir leiskite visiškai atvėsti. Po to uogienę uždarykite dangteliais ir laikykite.
    5. Paruoštą uogienę sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir leiskite visiškai atvėsti. Po to uogienę uždarykite dangteliais ir laikykite.
  • Gero apetito!
    6. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai