Rubino braškių uogienė
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
31 val.
Apie receptą
Siūlau žiemai paruošti skanią, kvapnią braškių uogienę su nuostabia rubino spalva ir sveikomis uogomis. O kaip tai padaryti, aprašyta šiame recepte. Braškes rinkitės nedideles ir tankias, tuomet verdant jos nesubyrės, o išliks sveikos. Uogienės stiklainiai turi būti visiškai sausi ir būtinai leiskite uogienei atvėsti, kad vėliau nesusidarytų kondensatas.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Braškių500 gramų
-
Cukrus500 gramų
-
Citrinų rūgštis1/4 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Nuplaukite uogas, nusausinkite ir pašalinkite uodegas. Sudėkite į puodą ir pabarstykite cukrumi, palikite 12 valandų, kad uogos išsiskirtų sultys.
-
Reklama
-
3. Viską užvirkite ir virkite, kol cukrus ištirps. Išjunkite ugnį ir palikite infuzuoti 6 valandas.
-
4. Taip uogienę išvirkite dar 2-3 kartus. Pačioje pabaigoje įpilkite citrinos rūgšties, virkite 3 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
-
Reklama
-
5. Paruoštą uogienę sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir leiskite visiškai atvėsti. Po to uogienę uždarykite dangteliais ir laikykite.
-
6. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama