Varškės pyragas su avietėmis

Varškės pyragas su avietėmis

5 (12 įvertinimai)

3

Porcijos

1 val. 40 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Paprastas ir skanus varškės pyrago su avietėmis receptas, puikiai tinka prie puodelio arbatos. Rekomenduotina naudoti šviežias avietes.

  • Reikalingi ingridientai:

  • Avietės
    140 gramų
  • Varškė
    150 gramų
  • Kvietiniai miltai
    200 gramų
  • Pienas
    50 mililitrų
  • Kiaušiniai
    1 vnt
  • Cukrus
    120 gramų
  • Kepimo milteliai
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Sviestas
    90 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Cukraus pudra
    pagal skonį (neprivaloma)
  • Kaip pagaminti

  • Nuotrauka
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Nuotrauka
    2. Dubenyje sumaišykite cukrų ir sviestą. Sutrinkite šakute.
  • Nuotrauka
    3. Įkulkite kiaušinį. Išmaišykite.
  • Nuotrauka
    4. Supilkite pieną, išmaišykite šakute.
  • Nuotrauka
    5. Įdėkite varškės, žiupsnelį druskos. Maišykite šakute. Jei jums nepatinka baltos varškės dėmės kepiniuose, šiame etape išplakite masę trintuvu iki vientisos masės.
  • Nuotrauka
    6. Suberkite miltus, kepimo miltelius. Gerai išmaišykite.
  • Nuotrauka
    7. Paruošta tešla turi būti klampi ir vienalytė.
  • Nuotrauka
    8. Paimkite kepimo indą, aptepkite sviestu arba uždenkite kepimo popieriumi. Padalinkite tešlą į tris dalis. Įdėkite vieną dalį tešlos į formą ir išlyginkite.
  • Nuotrauka
    9. Ant tešlos dėkite pusę aviečių kiekio.
  • Nuotrauka
    10. Tada vėl dalis tešlos ir likusios avietės.
  • Nuotrauka
    11. Likusią tešlos dalį dėkite ant aviečių sluoksnio. Išlyginti. Įdėkite pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių, 50 minučių.
  • Nuotrauka
    12. Praėjus laikui, išimkite pyragą iš orkaitės. Palikite jį formoje 15 minučių.
  • Nuotrauka
    13. Tada apverskite, išimkite iš formos ir palikite atvėsti ant lentos ar lėkštės.
  • Nuotrauka
    14. Atvėsusį pyragą apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
  • Nuotrauka
    15. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
  • Rekomenduojami receptai