Varškės pyragas su avietėmis

Varškės pyragas su avietėmis

3 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val. 40 min.

Apie receptą

Paprastas ir skanus varškės pyrago su avietėmis receptas, puikiai tinka prie puodelio arbatos. Rekomenduotina naudoti šviežias avietes.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos / # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Avietės
    140 gramų
  • Varškė
    150 gramų
  • Kvietiniai miltai
    200 gramų
  • Pienas
    50 mililitrų
  • Kiaušiniai
    1 vnt
  • Cukrus
    120 gramų
  • Kepimo milteliai
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Sviestas
    90 gramų
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Cukraus pudra
    pagal skonį (neprivaloma)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Dubenyje sumaišykite cukrų ir sviestą. Sutrinkite šakute.
    2. Dubenyje sumaišykite cukrų ir sviestą. Sutrinkite šakute.
  • Reklama
  • Įkulkite kiaušinį. Išmaišykite.
    3. Įkulkite kiaušinį. Išmaišykite.
  • Supilkite pieną, išmaišykite šakute.
    4. Supilkite pieną, išmaišykite šakute.
  • Reklama
  • Įdėkite varškės, žiupsnelį druskos. Maišykite šakute. Jei jums nepatinka baltos varškės dėmės kepiniuose, šiame etape išplakite masę trin...
    5. Įdėkite varškės, žiupsnelį druskos. Maišykite šakute. Jei jums nepatinka baltos varškės dėmės kepiniuose, šiame etape išplakite masę trintuvu iki vientisos masės.
  • Suberkite miltus, kepimo miltelius. Gerai išmaišykite.
    6. Suberkite miltus, kepimo miltelius. Gerai išmaišykite.
  • Reklama
  • Paruošta tešla turi būti  klampi ir vienalytė.
    7. Paruošta tešla turi būti klampi ir vienalytė.
  • Paimkite kepimo indą, aptepkite sviestu arba uždenkite kepimo popieriumi. Padalinkite tešlą į tris dalis. Įdėkite vieną dalį  tešlos į fo...
    8. Paimkite kepimo indą, aptepkite sviestu arba uždenkite kepimo popieriumi. Padalinkite tešlą į tris dalis. Įdėkite vieną dalį tešlos į formą ir išlyginkite.
  • Reklama
  • Ant tešlos dėkite pusę aviečių kiekio.
    9. Ant tešlos dėkite pusę aviečių kiekio.
  • Tada vėl dalis tešlos ir likusios avietės.
    10. Tada vėl dalis tešlos ir likusios avietės.
  • Reklama
  • Likusią tešlos dalį dėkite ant aviečių sluoksnio. Išlyginti. Įdėkite pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių, 50 minučių.
    11. Likusią tešlos dalį dėkite ant aviečių sluoksnio. Išlyginti. Įdėkite pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių, 50 minučių.
  • Praėjus laikui, išimkite pyragą iš orkaitės. Palikite jį formoje 15 minučių.
    12. Praėjus laikui, išimkite pyragą iš orkaitės. Palikite jį formoje 15 minučių.
  • Tada apverskite, išimkite iš formos ir palikite atvėsti ant lentos ar lėkštės.
    13. Tada apverskite, išimkite iš formos ir palikite atvėsti ant lentos ar lėkštės.
  • Reklama
  • Atvėsusį pyragą apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
    14. Atvėsusį pyragą apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
  • Skanaus!
    15. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai