Pomidorų konservavimas

Pomidorų konservavimas

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
1 val.

Apie receptą

Manau, daugelis senesnių žmonių prisimena pomidorus, kurie buvo konservuojami medinėse statinėse. Jie būdavo kvepiantys ir labai skanūs. Siūlau tokių pomidorų receptą, tik stiklainyje. Pomidorai tokiam paruošimui geriausiai tinka tankiu vidumi, storos odos ir vidutinio dydžio. Konservavimo laikas priklauso nuo vaisiaus dydžio ir jūsų skonio. Geriausia ant viršaus uždėti mažesnius pomidorus. Galite naudotibet kokius turimus žalumynus arba pagal savo skonį įsigyti.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pomidorai
    2 kilogramai
  • Česnakai
    1 vnt (didelė galva)
  • Paprika
    1 vnt
  • Aitrioji paprika
    1 vnt
  • Krienai
    40 gramų
  • Krapai
    30 gramų
  • Druska
    1/3 puodelio
  • Cukrus
    3/4 puodelio
  • Actas 9%
    150 mililitrų
  • Vanduo
    1,5 litro
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Daržoves ir žoleles kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite, nulupkite krienus ir nuplaukite.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Daržoves ir žoleles kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite, nulupkite krienus ir nuplaukite.
  • Išplaukite ir išsausinkite stiklainį plačiu kaklu. Pomidorus laisvai sudėkite iki kaklo.
    2. Išplaukite ir išsausinkite stiklainį plačiu kaklu. Pomidorus laisvai sudėkite iki kaklo.
  • Reklama
  • Į maišytuvo dubenį suberkite smulkintą krienų šaknį, papriką, nuluptą česnaką ir aitriąją papriką. Viską sumalkite.
    3. Į maišytuvo dubenį suberkite smulkintą krienų šaknį, papriką, nuluptą česnaką ir aitriąją papriką. Viską sumalkite.
  • Supjaustytą masę dėkite ant pomidorų ir šiek tiek pakratykite stiklainį, kad pasiskirstytų prieskoniai.
    4. Supjaustytą masę dėkite ant pomidorų ir šiek tiek pakratykite stiklainį, kad pasiskirstytų prieskoniai.
  • Reklama
  • Smulkiai supjaustykite žalumynus ir sudėkite į stiklainį.
    5. Smulkiai supjaustykite žalumynus ir sudėkite į stiklainį.
  • Į puodą supilkite cukrų, druską ir actą. Supilkite šaltą, ne virintą vandenį ir maišykite, kol druska ir cukrus visiškai ištirps.
    6. Į puodą supilkite cukrų, druską ir actą. Supilkite šaltą, ne virintą vandenį ir maišykite, kol druska ir cukrus visiškai ištirps.
  • Reklama
  • Užpilkite marinatą ant stiklainio iki pat viršaus. Uždarykite stiklainį ir padėkite į šaltą, tamsią vietą 2-4 savaites, kol suminkštės po...
    7. Užpilkite marinatą ant stiklainio iki pat viršaus. Uždarykite stiklainį ir padėkite į šaltą, tamsią vietą 2-4 savaites, kol suminkštės pomidorai.
  • Skanaus!
    8. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai