Pomidorų konservavimas
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
1 val.
Apie receptą
Manau, daugelis senesnių žmonių prisimena pomidorus, kurie buvo konservuojami medinėse statinėse. Jie būdavo kvepiantys ir labai skanūs. Siūlau tokių pomidorų receptą, tik stiklainyje. Pomidorai tokiam paruošimui geriausiai tinka tankiu vidumi, storos odos ir vidutinio dydžio. Konservavimo laikas priklauso nuo vaisiaus dydžio ir jūsų skonio. Geriausia ant viršaus uždėti mažesnius pomidorus. Galite naudotibet kokius turimus žalumynus arba pagal savo skonį įsigyti.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pomidorai2 kilogramai
-
Česnakai1 vnt (didelė galva)
-
Paprika1 vnt
-
Aitrioji paprika1 vnt
-
Krienai40 gramų
-
Krapai30 gramų
-
Druska1/3 puodelio
-
Cukrus3/4 puodelio
-
Actas 9%150 mililitrų
-
Vanduo1,5 litro
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Daržoves ir žoleles kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite, nulupkite krienus ir nuplaukite.
-
2. Išplaukite ir išsausinkite stiklainį plačiu kaklu. Pomidorus laisvai sudėkite iki kaklo.
-
Reklama
-
3. Į maišytuvo dubenį suberkite smulkintą krienų šaknį, papriką, nuluptą česnaką ir aitriąją papriką. Viską sumalkite.
-
4. Supjaustytą masę dėkite ant pomidorų ir šiek tiek pakratykite stiklainį, kad pasiskirstytų prieskoniai.
-
Reklama
-
5. Smulkiai supjaustykite žalumynus ir sudėkite į stiklainį.
-
6. Į puodą supilkite cukrų, druską ir actą. Supilkite šaltą, ne virintą vandenį ir maišykite, kol druska ir cukrus visiškai ištirps.
-
Reklama
-
7. Užpilkite marinatą ant stiklainio iki pat viršaus. Uždarykite stiklainį ir padėkite į šaltą, tamsią vietą 2-4 savaites, kol suminkštės pomidorai.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama