Ryžiai su žirneliais ir saldžiaisiais pipirais
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Ryžiai su žirneliais ir saldžiaisiais pipirais – visavertis patiekalas, sotus ir aromatingas. Šie [searc=ryžiai] puikiai tiks kaip garnyras, paruošiami paprastai, o rezultatas labai džiugina! Pagal šį receptą tiks bet kokia ryžių rūšis, bet aš rekomenduoju plikytus. Su plikytais ryžiais šis spalvingas patiekalas yra labiau trapus ir labai patrauklus. Šiuos ryžius geriausia patiekti karštus, pietums ar vakarienei, kaip garnyrą arba vienus.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Ryžiai300 gramų
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Bulgarų pipirai1 vnt
-
Žalieji žirneliai100 gramų
-
Vanduo500 mililitrų
-
Augalinis aliejus4 šaukštai
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Morkas, papriką ir svogūną supjaustykite kubeliais. Dėkite į keptuvę ir supilkite aliejų.
-
Reklama
-
3. Kepkite, retkarčiais pamaišydami, apie 5 minutes.
-
4. Suberkite nuplautus ryžius ir toliau viską kartu kepkite, kol ryžiai taps skaidrūs.
-
Reklama
-
5. Įpilkite vandens, žirnelių ir druskos pagal skonį. Užvirus uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 20 minučių.
-
6. Neatidarydami dangčio, leiskite ryžiams užvirti dar 10–15 minučių. Ryžiai su žirneliais ir saldžiaisiais pipirais paruošti.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama