Namie džiovinta kiaulienos sprandinė

Namie džiovinta kiaulienos sprandinė

5 (12 įvertinimai)

12

Porcijos

10 d.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Džiovinimas yra vienas efektyviausių - paprasčiausių ir skaniausių būdų ilgą laiką išlaikyti įvairų maistą. Džiovindami galite paruošti ir mėsos gaminius būsimam naudojimui, taip pat sukurti tikrai nuostabų skanėstą, kurio receptu ir dalinuosi!

  • Reikalingi ingridientai:

  • Mėsa
    1,2 kilogramo (kiaulienos sprandinė)
  • Vanduo
    1 litras
  • Druska
    4 šaukštai (dideli)
  • Cukrus
    1 valgomasis šaukštas.
  • Lauro lapas
    2 vnt
  • Kvapieji pipirai
    5 vnt
  • Gvazdikėliai
    2 vnt
  • Česnakai
    8 skiltelės
  • Kalendra
    1 arbatinis šaukštelis (sumalkite sėklas)
  • Juodieji pipirai
    10 vienetų
  • Muskato riešutas
    1 žiupsnelis
  • Paprika
    1 žiupsnelis
  • Kaip pagaminti

  • Nuotrauka
    1. Paruoškite savo ingredientus.
  • Nuotrauka
    2. Paruoškite sūrymą. Užvirkite vandenį su lauro lapais, pipirais ir gvazdikėliais ir virkite 5 minutes.
  • Nuotrauka
    3. Įdėkite mėsą į marinavimo indą. Atvėsinkite marinatą, pašalinkite visus prieskonius. Užpilkite marinatą ant mėsos ir laikykite šaldytuve 3 dienas. Per tą laiką mėsą keletą kartų apverskite.
  • Nuotrauka
    4. Praėjus laikui, išimkite mėsą iš marinato. Nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
  • Nuotrauka
    5. Paruoškite mėsos prieskonių mišinį.
  • Nuotrauka
    6. Įspauskite česnaką per česnako presą.
  • Nuotrauka
    7. Maišykite, turėtumėte gauti košę.
  • Nuotrauka
    8. Mėsą iš visų pusių gerai aptrinkite prieskoniais.
  • Nuotrauka
    9. Paimkite didelį marlės gabalėlį ir padėkite ant jo mėsą..
  • Nuotrauka
    10. Mėsą sandariai suvyniokite į marlę.
  • Nuotrauka
    11. Suriškite siūlu. Pakabinkite virš viryklės ar karnizo savo virtuvėje 7-10 dienų.
  • Nuotrauka
    12. Patikrinkite mėsą po 7-10 dienų. Jei norite, galite palikti ilgiau kabėti ir labiau išdžiovinti. Tikslus laikas priklauso nuo drėgmės patalpoje, mėsos gabalo storio ir nuo to, kiek norite, kad mėsa būtų sausa. Bet kokiu atveju galite ragauti ir nuspręsti.
  • Nuotrauka
    13. Mėsa yra paruošta valgyti. Supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Nuotrauka
    14. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
  • Rekomenduojami receptai