Varškės spurgos iš vaikystės

Varškės spurgos iš vaikystės

3.9 (23 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Paruoškite skanias, auksines, purias, labai skanias varškės spurgas. Šias spurgas man gamino močiutė, kai buvau vaikas. Tai labai paprastas receptas, todėl ir prisimenu. Rinkitės didžiausio jums prieinamo riebumo varškę, aš turiu 9 proc. Aš naudoju actu gesintą sodą, jei norite, pakeiskite 1/2 šaukštelio kepimo milteliais. Svarbu, kad aliejus būtų bekvapis (t.y. rafinuotas) ir jo užtektų, kad kepant spurgos visiškai apsemtų.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Varškė
    300 gramų
  • Miltai
    300 gramų
  • Cukrus
    80 gramų
  • Soda
    1/2 arbatinio šaukštelio (gesinama actu)
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušinis
    2 vnt
  • Aliejus
    400 mililitrų (gruzdinimui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Sudėkite visą varškę į dubenį, įmuškite kiaušinius, cukrų, druską.
    2. Sudėkite visą varškę į dubenį, įmuškite kiaušinius, cukrų, druską.
  • Reklama
  • Aktyviai sumaišykite visus šiuos ingredientus, galite naudoti blenderį.
    3. Aktyviai sumaišykite visus šiuos ingredientus, galite naudoti blenderį.
  • Į varškės masę persijokite miltus ir suberkite actu nugesintą sodą.
    4. Į varškės masę persijokite miltus ir suberkite actu nugesintą sodą.
  • Reklama
  • Minkykite minkštą tešlą, ji beveik nelimpa prie rankų.
    5. Minkykite minkštą tešlą, ji beveik nelimpa prie rankų.
  • Šią tešlą iškočiokite į dešrą ir supjaustykite vienodais gabalėliais, iš kurių iškočiokite rutuliukus. Mano vieno tokio kamuoliuko svoris...
    6. Šią tešlą iškočiokite į dešrą ir supjaustykite vienodais gabalėliais, iš kurių iškočiokite rutuliukus. Mano vieno tokio kamuoliuko svoris yra 23-25 ​​gramai.
  • Reklama
  • Puode ant vidutinės ugnies (ar net šiek tiek žemesnės nei vidutinės ugnies) įkaitinkite augalinį aliejų, skirtą giliai kepti, ir į gerai ...
    7. Puode ant vidutinės ugnies (ar net šiek tiek žemesnės nei vidutinės ugnies) įkaitinkite augalinį aliejų, skirtą giliai kepti, ir į gerai įkaitintą aliejų mažomis porcijomis sudėkite varškės tešlos rutuliukus. Kepkite spurgų rutuliukus iki auksinės rudos spalvos. Padėkite paruoštas spurgas ant popierinio rankšluosčio, taip atsikratydami aliejaus pertekliaus.
  • Varškės spurgas patiekite šiek tiek pabarsčius cukraus pudra.
    8. Varškės spurgas patiekite šiek tiek pabarsčius cukraus pudra.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.9/5 (23 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai