Keksiukai su kefyru ir aguonomis

Keksiukai su kefyru ir aguonomis

5 (12 įvertinimai)

3-4

Porcijos

35 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Skanūs, gražūs ir lengvai pagaminami keksiukai iš tešlos su kefyru. Rekomenduoju išbandyti.

  • Reikalingi ingridientai:

  • Kefyras
    150 mililitrų (3,2% riebumo)
  • Aguonos
    4 šaukštai
  • Augalinis aliejus
    130 mililitrų
  • Cukrus
    180 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Druska
    1/3 šaukštelio
  • Kepimo milteliai tešlai
    1,5 šaukštelio
  • Kvietiniai miltai
    200 gramų
  • Kaip pagaminti

  • Nuotrauka
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Jie turėtų būti kambario temperatūros.
  • Nuotrauka
    2. Sumaišykite kiaušinius ir cukrų dubenyje. Plakti mikseriu iki purios, baltos spalvos.
  • Nuotrauka
    3. Įpilkite kefyro, augalinio aliejaus, aguonų. Maišykite mikseriu toliau.
  • Nuotrauka
    4. Suberkite miltus, kepimo miltelius.
  • Nuotrauka
    5. Plakite tešlą mikseriu.
  • Nuotrauka
    6. Kepinių skardą sutepkite plonu augalinio aliejaus sluoksniu arba įdėkite popierines keksiukų formeles. Supilkite tešlą. Dėkite formą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 20-25 min. Priklausomai nuo orkaitės.
  • Nuotrauka
    7. Praėjus nurodytam laikui, patikrinkite, ar keksiukai iškepę, tikrinkite dantų krapštukų duriant į vidurį. Jei iškepė, išimkite keksiukus iš formos.
  • Nuotrauka
    8. Palaukite kol atvės ir patiekite.
  • Nuotrauka
    9. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
  • Jums taip pat gali patikti:
  • Rekomenduojami receptai