Namie džiovinta kiaulienos sprandinė

Namie džiovinta kiaulienos sprandinė

5 (4 įvertinimai)

12 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Džiovinimas yra vienas efektyviausių - paprasčiausių ir skaniausių būdų ilgą laiką išlaikyti įvairų maistą. Džiovindami galite paruošti ir mėsos gaminius būsimam naudojimui, taip pat sukurti tikrai nuostabų skanėstą, kurio receptu ir dalinuosi!

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Mėsa
    1,2 kilogramo (kiaulienos sprandinė)
  • Vanduo
    1 litras
  • Druska
    4 šaukštai (dideli)
  • Cukrus
    1 valgomasis šaukštas.
  • Lauro lapas
    2 vnt
  • Kvapieji pipirai
    5 vnt
  • Gvazdikėliai
    2 vnt
  • Česnakai
    8 skiltelės
  • Kalendra
    1 arbatinis šaukštelis (sumalkite sėklas)
  • Juodieji pipirai
    10 vienetų
  • Muskato riešutas
    1 žiupsnelis
  • Paprika
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite savo ingredientus.
    1. Paruoškite savo ingredientus.
  • Paruoškite sūrymą. Užvirkite vandenį su lauro lapais, pipirais ir gvazdikėliais ir virkite 5 minutes.
    2. Paruoškite sūrymą. Užvirkite vandenį su lauro lapais, pipirais ir gvazdikėliais ir virkite 5 minutes.
  • Reklama
  • Įdėkite mėsą į marinavimo indą. Atvėsinkite marinatą, pašalinkite visus prieskonius. Užpilkite marinatą ant mėsos ir laikykite šaldytuve ...
    3. Įdėkite mėsą į marinavimo indą. Atvėsinkite marinatą, pašalinkite visus prieskonius. Užpilkite marinatą ant mėsos ir laikykite šaldytuve 3 dienas. Per tą laiką mėsą keletą kartų apverskite.
  • Praėjus laikui, išimkite mėsą iš marinato. Nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
    4. Praėjus laikui, išimkite mėsą iš marinato. Nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
  • Reklama
  • Paruoškite mėsos prieskonių mišinį.
    5. Paruoškite mėsos prieskonių mišinį.
  • Įspauskite česnaką per česnako presą.
    6. Įspauskite česnaką per česnako presą.
  • Reklama
  • Maišykite, turėtumėte gauti košę.
    7. Maišykite, turėtumėte gauti košę.
  • Mėsą iš visų pusių gerai aptrinkite prieskoniais.
    8. Mėsą iš visų pusių gerai aptrinkite prieskoniais.
  • Reklama
  • Paimkite didelį marlės gabalėlį ir padėkite ant jo mėsą..
    9. Paimkite didelį marlės gabalėlį ir padėkite ant jo mėsą..
  • Mėsą sandariai suvyniokite į marlę.
    10. Mėsą sandariai suvyniokite į marlę.
  • Reklama
  • Suriškite  siūlu. Pakabinkite virš viryklės ar karnizo savo virtuvėje 7-10 dienų.
    11. Suriškite siūlu. Pakabinkite virš viryklės ar karnizo savo virtuvėje 7-10 dienų.
  • Patikrinkite mėsą po 7-10 dienų. Jei norite, galite palikti ilgiau kabėti ir labiau išdžiovinti. Tikslus laikas priklauso nuo drėgmės pat...
    12. Patikrinkite mėsą po 7-10 dienų. Jei norite, galite palikti ilgiau kabėti ir labiau išdžiovinti. Tikslus laikas priklauso nuo drėgmės patalpoje, mėsos gabalo storio ir nuo to, kiek norite, kad mėsa būtų sausa. Bet kokiu atveju galite ragauti ir nuspręsti.
  • Mėsa yra paruošta valgyti. Supjaustykite plonais griežinėliais.
    13. Mėsa yra paruošta valgyti. Supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Reklama
  • Skanaus!
    14. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai