Namie džiovinta kiaulienos sprandinė

Namie džiovinta kiaulienos sprandinė

5 (3 įvertinimai)

12

Porcijos

1 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Džiovinimas yra vienas efektyviausių - paprasčiausių ir skaniausių būdų ilgą laiką išlaikyti įvairų maistą. Džiovindami galite paruošti ir mėsos gaminius būsimam naudojimui, taip pat sukurti tikrai nuostabų skanėstą, kurio receptu ir dalinuosi!

Receptai pagal ingridientus: # Mėsa / # Daržovės
  • Reikalingi ingredientai:

  • Mėsa
    1,2 kilogramo (kiaulienos sprandinė)
  • Vanduo
    1 litras
  • Druska
    4 šaukštai (dideli)
  • Cukrus
    1 valgomasis šaukštas.
  • Lauro lapas
    2 vnt
  • Kvapieji pipirai
    5 vnt
  • Gvazdikėliai
    2 vnt
  • Česnakai
    8 skiltelės
  • Kalendra
    1 arbatinis šaukštelis (sumalkite sėklas)
  • Juodieji pipirai
    10 vienetų
  • Muskato riešutas
    1 žiupsnelis
  • Paprika
    1 žiupsnelis
  • Kaip pagaminti

  • Namie džiovinta kiaulienos sprandinė
    1. Paruoškite savo ingredientus.
  • Namie džiovinta kiaulienos sprandinė
    2. Paruoškite sūrymą. Užvirkite vandenį su lauro lapais, pipirais ir gvazdikėliais ir virkite 5 minutes.
  • Namie džiovinta kiaulienos sprandinė
    3. Įdėkite mėsą į marinavimo indą. Atvėsinkite marinatą, pašalinkite visus prieskonius. Užpilkite marinatą ant mėsos ir laikykite šaldytuve 3 dienas. Per tą laiką mėsą keletą kartų apverskite.
  • Namie džiovinta kiaulienos sprandinė
    4. Praėjus laikui, išimkite mėsą iš marinato. Nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
  • Namie džiovinta kiaulienos sprandinė
    5. Paruoškite mėsos prieskonių mišinį.
  • Namie džiovinta kiaulienos sprandinė
    6. Įspauskite česnaką per česnako presą.
  • Namie džiovinta kiaulienos sprandinė
    7. Maišykite, turėtumėte gauti košę.
  • Namie džiovinta kiaulienos sprandinė
    8. Mėsą iš visų pusių gerai aptrinkite prieskoniais.
  • Namie džiovinta kiaulienos sprandinė
    9. Paimkite didelį marlės gabalėlį ir padėkite ant jo mėsą..
  • Namie džiovinta kiaulienos sprandinė
    10. Mėsą sandariai suvyniokite į marlę.
  • Namie džiovinta kiaulienos sprandinė
    11. Suriškite siūlu. Pakabinkite virš viryklės ar karnizo savo virtuvėje 7-10 dienų.
  • Namie džiovinta kiaulienos sprandinė
    12. Patikrinkite mėsą po 7-10 dienų. Jei norite, galite palikti ilgiau kabėti ir labiau išdžiovinti. Tikslus laikas priklauso nuo drėgmės patalpoje, mėsos gabalo storio ir nuo to, kiek norite, kad mėsa būtų sausa. Bet kokiu atveju galite ragauti ir nuspręsti.
  • Namie džiovinta kiaulienos sprandinė
    13. Mėsa yra paruošta valgyti. Supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Namie džiovinta kiaulienos sprandinė
    14. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
  • Šaltinis: povar.ru
Rekomenduojami receptai