Namie džiovinta kiaulienos sprandinė
5 (5 įvertinimai)
12 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Džiovinimas yra vienas efektyviausių - paprasčiausių ir skaniausių būdų ilgą laiką išlaikyti įvairų maistą. Džiovindami galite paruošti ir mėsos gaminius būsimam naudojimui, taip pat sukurti tikrai nuostabų skanėstą, kurio receptu ir dalinuosi!
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Mėsa1,2 kilogramo (kiaulienos sprandinė)
-
Vanduo1 litras
-
Druska4 šaukštai (dideli)
-
Cukrus1 valgomasis šaukštas.
-
Lauro lapas2 vnt
-
Kvapieji pipirai5 vnt
-
Gvazdikėliai2 vnt
-
Česnakai8 skiltelės
-
Kalendra1 arbatinis šaukštelis (sumalkite sėklas)
-
Juodieji pipirai10 vienetų
-
Muskato riešutas1 žiupsnelis
-
Paprika1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite savo ingredientus.
-
2. Paruoškite sūrymą. Užvirkite vandenį su lauro lapais, pipirais ir gvazdikėliais ir virkite 5 minutes.
-
Reklama
-
3. Įdėkite mėsą į marinavimo indą. Atvėsinkite marinatą, pašalinkite visus prieskonius. Užpilkite marinatą ant mėsos ir laikykite šaldytuve 3 dienas. Per tą laiką mėsą keletą kartų apverskite.
-
4. Praėjus laikui, išimkite mėsą iš marinato. Nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
-
Reklama
-
5. Paruoškite mėsos prieskonių mišinį.
-
6. Įspauskite česnaką per česnako presą.
-
Reklama
-
7. Maišykite, turėtumėte gauti košę.
-
8. Mėsą iš visų pusių gerai aptrinkite prieskoniais.
-
Reklama
-
9. Paimkite didelį marlės gabalėlį ir padėkite ant jo mėsą..
-
10. Mėsą sandariai suvyniokite į marlę.
-
Reklama
-
11. Suriškite siūlu. Pakabinkite virš viryklės ar karnizo savo virtuvėje 7-10 dienų.
-
12. Patikrinkite mėsą po 7-10 dienų. Jei norite, galite palikti ilgiau kabėti ir labiau išdžiovinti. Tikslus laikas priklauso nuo drėgmės patalpoje, mėsos gabalo storio ir nuo to, kiek norite, kad mėsa būtų sausa. Bet kokiu atveju galite ragauti ir nuspręsti.
-
13. Mėsa yra paruošta valgyti. Supjaustykite plonais griežinėliais.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama