Obuolių želė
4 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
5 val.
Apie receptą
Obuolių želė yra švelnus, purus ir skanus desertas. Desertas labai lengvas ir lengvai paruošiamas. Geriau naudoti saldžiarūgščius obuolius, o cukraus kiekį galima padidinti. Desertas gali būti patiekiamas stiklinėse, dubenyse ar formelėse. Arba galite supilti į silikoninę formą ir atvėsinti, tada gausite vieną didelį desertą, kurį galima supjaustyti porcijomis. Galite patiekti paruoštą sambuką saldžią, su uogų ar vaisių sirupu arba galite užpilti kondensuotu pienu - taip pat labai skanu!
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Obuoliai750 gramų
-
Želatina10 gramų
-
Cukrus100 gramų
-
Kiaušinių baltymai2 vnt
-
Vanduo150 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. -
2. Nulupkite obuolius ir pašalinkite sėklas. Perpjaukite pusiau, dėkite į kepimo formą, užpilkite 50 mililitrų vandens ir pašaukite į orkaitę 170 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių. -
Reklama
-
3. Išimkite minkštus obuolius ir leiskite jiems atvėsti. -
4. Želatiną pamirkykite 100 mililitrų šalto vandens. Palikti išbrinkti. -
Reklama
-
5. Iškeptus obuolius (kartu su kepimo metu susidariusiomis sultimis) sutrinkite trintuvu į vienalytę ir lygią tyrę. -
6. Perkelkite obuolių padažą į tinkamą dubenį ir suberkite cukrų. Išmaišykite. -
Reklama
-
7. Supilkite kiaušinių baltymus. -
8. Plakite mikseriu, kol masė padidės kelis kartus. -
Reklama
-
9. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite jums patogiu būdu. Ištirpusią želatiną supilkite į obuolių padažą ir vėl gerai išplakite. -
10. Turėtų gautis puri masė. -
Reklama
-
11. Sudėkite obuolių mišinį į formeles ar stiklines ir keletą valandų padėkite į šaldytuvą, kol visiškai sustings. -
12. Desertą apverskite ant lėkštės ir patiekite atšaldytą! -
13. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















