Obuolių želė

Obuolių želė

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
5 val.

Apie receptą

Obuolių želė yra švelnus, purus ir skanus desertas. Desertas labai lengvas ir lengvai paruošiamas. Geriau naudoti saldžiarūgščius obuolius, o cukraus kiekį galima padidinti. Desertas gali būti patiekiamas stiklinėse, dubenyse ar formelėse. Arba galite supilti į silikoninę formą ir atvėsinti, tada gausite vieną didelį desertą, kurį galima supjaustyti porcijomis. Galite patiekti paruoštą sambuką saldžią, su uogų ar vaisių sirupu arba galite užpilti kondensuotu pienu - taip pat labai skanu!

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    750 gramų
  • Želatina
    10 gramų
  • Cukrus
    100 gramų
  • Kiaušinių baltymai
    2 vnt
  • Vanduo
    150 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Nulupkite obuolius ir pašalinkite sėklas. Perpjaukite pusiau, dėkite į kepimo formą, užpilkite 50 mililitrų vandens ir pašaukite į orkait...
    2. Nulupkite obuolius ir pašalinkite sėklas. Perpjaukite pusiau, dėkite į kepimo formą, užpilkite 50 mililitrų vandens ir pašaukite į orkaitę 170 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.
  • Reklama
  • Išimkite minkštus obuolius ir leiskite jiems atvėsti.
    3. Išimkite minkštus obuolius ir leiskite jiems atvėsti.
  • Želatiną pamirkykite 100 mililitrų šalto vandens. Palikti išbrinkti.
    4. Želatiną pamirkykite 100 mililitrų šalto vandens. Palikti išbrinkti.
  • Reklama
  • Iškeptus obuolius (kartu su kepimo metu susidariusiomis sultimis) sutrinkite trintuvu į vienalytę ir lygią tyrę.
    5. Iškeptus obuolius (kartu su kepimo metu susidariusiomis sultimis) sutrinkite trintuvu į vienalytę ir lygią tyrę.
  • Perkelkite obuolių padažą į tinkamą dubenį ir suberkite cukrų. Išmaišykite.
    6. Perkelkite obuolių padažą į tinkamą dubenį ir suberkite cukrų. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Supilkite kiaušinių baltymus.
    7. Supilkite kiaušinių baltymus.
  • Plakite mikseriu, kol masė padidės kelis kartus.
    8. Plakite mikseriu, kol masė padidės kelis kartus.
  • Reklama
  • Išbrinkusią želatiną ištirpinkite jums patogiu būdu. Ištirpusią želatiną supilkite į obuolių padažą ir vėl gerai išplakite.
    9. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite jums patogiu būdu. Ištirpusią želatiną supilkite į obuolių padažą ir vėl gerai išplakite.
  • Turėtų gautis puri masė.
    10. Turėtų gautis puri masė.
  • Reklama
  • Sudėkite obuolių mišinį į formeles ar stiklines ir keletą valandų padėkite į šaldytuvą, kol visiškai sustings.
    11. Sudėkite obuolių mišinį į formeles ar stiklines ir keletą valandų padėkite į šaldytuvą, kol visiškai sustings.
  • Desertą apverskite ant lėkštės ir patiekite atšaldytą!
    12. Desertą apverskite ant lėkštės ir patiekite atšaldytą!
  • Gero apetito!
    13. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai