Obuolių želė

Obuolių želė

4 (2 įvertinimai)

4 Porcijos
5 val.

Apie receptą

Obuolių želė yra švelnus, purus ir skanus desertas. Desertas labai lengvas ir lengvai paruošiamas. Geriau naudoti saldžiarūgščius obuolius, o cukraus kiekį galima padidinti. Desertas gali būti patiekiamas stiklinėse, dubenyse ar formelėse. Arba galite supilti į silikoninę formą ir atvėsinti, tada gausite vieną didelį desertą, kurį galima supjaustyti porcijomis. Galite patiekti paruoštą sambuką saldžią, su uogų ar vaisių sirupu arba galite užpilti kondensuotu pienu - taip pat labai skanu!

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Obuoliai
    750 gramų
  • Želatina
    10 gramų
  • Cukrus
    100 gramų
  • Kiaušinių baltymai
    2 vnt
  • Vanduo
    150 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Nulupkite obuolius ir pašalinkite sėklas. Perpjaukite pusiau, dėkite į kepimo formą, užpilkite 50 mililitrų vandens ir pašaukite į orkait...
    2. Nulupkite obuolius ir pašalinkite sėklas. Perpjaukite pusiau, dėkite į kepimo formą, užpilkite 50 mililitrų vandens ir pašaukite į orkaitę 170 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.
  • Reklama
  • Išimkite minkštus obuolius ir leiskite jiems atvėsti.
    3. Išimkite minkštus obuolius ir leiskite jiems atvėsti.
  • Želatiną pamirkykite 100 mililitrų šalto vandens. Palikti išbrinkti.
    4. Želatiną pamirkykite 100 mililitrų šalto vandens. Palikti išbrinkti.
  • Reklama
  • Iškeptus obuolius (kartu su kepimo metu susidariusiomis sultimis) sutrinkite trintuvu į vienalytę ir lygią tyrę.
    5. Iškeptus obuolius (kartu su kepimo metu susidariusiomis sultimis) sutrinkite trintuvu į vienalytę ir lygią tyrę.
  • Perkelkite obuolių padažą į tinkamą dubenį ir suberkite cukrų. Išmaišykite.
    6. Perkelkite obuolių padažą į tinkamą dubenį ir suberkite cukrų. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Supilkite kiaušinių baltymus.
    7. Supilkite kiaušinių baltymus.
  • Plakite mikseriu, kol masė padidės kelis kartus.
    8. Plakite mikseriu, kol masė padidės kelis kartus.
  • Reklama
  • Išbrinkusią želatiną ištirpinkite jums patogiu būdu. Ištirpusią želatiną supilkite į obuolių padažą ir vėl gerai išplakite.
    9. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite jums patogiu būdu. Ištirpusią želatiną supilkite į obuolių padažą ir vėl gerai išplakite.
  • Turėtų gautis puri masė.
    10. Turėtų gautis puri masė.
  • Reklama
  • Sudėkite obuolių mišinį į formeles ar stiklines ir keletą valandų padėkite į šaldytuvą, kol visiškai sustings.
    11. Sudėkite obuolių mišinį į formeles ar stiklines ir keletą valandų padėkite į šaldytuvą, kol visiškai sustings.
  • Desertą apverskite ant lėkštės ir patiekite atšaldytą!
    12. Desertą apverskite ant lėkštės ir patiekite atšaldytą!
  • Gero apetito!
    13. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai