Cukinijų blynai

Cukinijų blynai

5 (12 įvertinimai)

2-3

Porcijos

40 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Kad blynai būtų geros formos, iš tarkuotos cukinijos išspauskite perteklini skysti. Be to, į tešlą galite įdėti ne tik česnako, bet ir bet kokių aštrių žolelių. Rinkitės pagal savo skonį!

  • Reikalingi ingridientai:

  • Cukinijos
    2 vnt(vidutinio dydžio)
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Sūris
    70
  • Kvietiniai miltai
    5~7 šaukštai
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Kaip pagaminti

  • Nuotrauka
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Nuotrauka
    2. Cukinijas sutarkuokite smulkia tarka. Kruopščiai išspauskite sultis ir perkelkite į dubenį.
  • Nuotrauka
    3. Sūrį sutarkuokite ant smulkios tarkos. Susmulkinkite česnaką. Perkelkite į cukinijos dubenį.
  • Nuotrauka
    4. Įkulkite kiaušinių, įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį. Išmaišykite.
  • Nuotrauka
    5. Sudėkite miltus. Pagal cukinijos kiekį, jums gali prireikti šiek tiek daugiau.
  • Nuotrauka
    6. Paruošta tešla turi būti vidutinio storio.
  • Nuotrauka
    7. Įkaitinkite daugiafunkcinę keptuvę. Sutepkite plokštes plonu augalinio aliejaus sluoksniu. Išdėstykite po 2 šaukštus blynų tešlos. Padarykite suapvalintą formą. Uždenkite keptuvę ir kepkite 7-9 minutes.
  • Nuotrauka
    8. Iškepę blynai bus šiek tiek rausvi ir elastingi. Kepant, jų storis šiek tiek padidėja, bet vėliau sukrenta.
  • Nuotrauka
    9. Paruoštus blynus sudėkite į lėkštę ir patiekite šiltus.
  • Nuotrauka
    10. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
  • Rekomenduojami receptai