Ravioliai su varške ir špinatais
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Itališkos virtuvės gerbėjams šis receptas tikrai patiks! Paruoškite varške ir špinatais įdarytų raviolių ir patiekite karštus su mėgstamu padažu. Renkantis varškę, rinkitės produktą su didžiausiu jums prieinamu riebumu. Špinatus galima naudoti tiek šaldytus, tiek šviežius. Jei naudojate šviežius špinatus, kepkite juos svieste 3-4 minutes, ne daugiau.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai200 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Alyvuogių aliejus3 šaukštai
-
Druska1 arbatinis šaukštelis (1/2 šaukštelio
-
Varškė200 gramų (5
-
Šaldyti špinatai200 gramų
-
Sviestas40 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Pirmiausia paruoškite tešlą. Visus miltus persijokite į didelį dubenį, įberkite druskos, įmuškite kiaušinius ir supilkite alyvuogių aliejų.
-
Reklama
-
3. Minkykite tankią, kietą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens. Apvalinkite tešlą, suvyniokite į maistinį plastiką ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
-
4. Pasigaminkite raviolių įdarą. Keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir suberkite šaldytus špinatus. Iš pradžių susidariusį skystį kurį laiką nugarinti, tada suminkštėjusius špinatus, maišant mentele, 3-4 minutes pakepinti ant vidutinės ugnies.
-
Reklama
-
5. Į dubenį suberkite varškę ir sutrinkite šakute, suberkite pakepintus špinatus ir druską.
-
6. Sumaišykite šiuos ingredientus iki vientisos masės.
-
Reklama
-
7. Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Kad būtų lengviau kočioti, visą tešlos masę padalinkite į kelias dalis. Kiekvieną tešlos dalį iškočiokite į ploną (ne storesnį nei 1 mm) sluoksnį.
-
8. Norėdami formuoti raviolius, aš naudoju šią formą - tai labai patogu.
-
Reklama
-
9. Ant formos dėkite ploną tešlos sluoksnį ir į kiekvieną formos duobelę įdėkite maždaug po arbatinį šaukštelį varškės ir špinatų įdaro.
-
10. Uždenkite antru plonu tešlos sluoksniu ir kočėlu kelis kartus su jėga kočiokite taip, kad atsirastų būsimų raviolių kraštai.
-
Reklama
-
11. Taip atrodo ravioliai. Jei turite daugiau nei vieną porciją, perteklių galite užšaldyti šaldiklyje, kad galėtumėte naudoti ateityje.
-
12. Puode užvirinkite 1-2 litrus vandens ir į aktyviai verdantį vandenį sudėkite partiją paruoštų raviolių. Virkite raviolius 7-8 minutes.
-
13. Tada kiaurasamčiu gaudykite raviolius, sudėkite į lėkštę ir patiekite su mėgstamu padažu.
-
Reklama
-
14. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama