Raudonieji serbentai su bananu žiemai
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Paruoškime skanią ir sveiką uogienę iš raudonųjų serbentų ir prinokusių bananų. Saldus bananas puikiai papildo serbentų rūgštumą ir sutirština paruošto produkto konsistenciją. Raudonuosiuose serbentuose yra daug vitaminų, vitamino C kiekiu nusileidžia tik juodiesiems serbentams. Raudonuosiuose serbentuose taip pat gausu natūralaus pektino ir rūgšties, todėl jie yra geriausios uogos gaminti želė. Vaikams ši uogienė labai patiks, taip pat tinka ruošti pyragėlių įdarą.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Raudonieji serbentai300 gramų Cukrus
-
Bananai2 vnt (mažo dydžio)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus produktus. Išrūšiuokite serbentus ir gerai nuplaukite. Naudokite prinokusius bananus.
-
2. Serbentus suberkite į blenderio dubenį ir sutrinkite iki vienalytės tyrės.
-
Reklama
-
3. Serbentų tyrę perkelkite į dubenį, kuriame bus verdama uogienė. Įpilkite cukraus.
-
4. Sumaišykite cukrų su serbentų tyre. Cukraus kiekį reguliuokite pagal savo skonį.
-
Reklama
-
5. Bananus supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į puodą su uogomis. Švelniai išmaišykite. Padėkite ant viryklės ir virkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs.
-
6. Nuimkite susidariusias putas, virkite ant silpnos ugnies 20-25 minutes, retkarčiais pamaišydami.
-
Reklama
-
7. Paruošta uogienė be tirštiklių gaunasi kaip želė.
-
8. Išplaukite stiklainį ir dangtelį su soda. Sterilizuokite jums patogiu būdu. Užpildykite stiklainį karšta uogiene. Apvyniokite ir palikite, kol atvės.
-
Reklama
-
9. Raudonieji serbentai su bananu paruošti žiemai! Laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama