Rabarbarų trupiniuotis

Rabarbarų trupiniuotis

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Trupiniuotis – tai troškinimo pyragas, gaminamas iš sultingų uogų ar vaisių įdaro ir trapių trupinių. Kaip įdarą siūlau naudoti rabarbarus. Tai sezoninis produktas, pasižymintis būdingu saldžiarūgščiu skoniu. Žemiau išsamiau papasakosiu, kaip pagaminti trupiniuotį su rabarbarais. Jei norite, į įdarą galite įdėti braškių ar abrikosų, pagal skonį jie dera su rabarbarais. Desertą labai lengva paruošti ir jis puikiai papildys vakarinę arbatą!

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    1 stiklinė
  • Sviestas
    1/2 stiklinės
  • Cukrus
    1 stiklinė (1/2 arbatinio šaukštelio trupiniams, 1/2 arbatinio šaukštelio įdarui)
  • Citrinos žievelė
    1 arbatinis šaukštelis
  • Rabarbarai
    700~800 gramų
  • Kukurūzų krakmolas
    1 šaukštas
  • Citrinos sultys
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
    1. Paruoškite visus ingredientus. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
  • Dubenyje sumaišykite sviestą, miltus, cukrų ir citrinos žievelę. Rankomis sutrinkite į trupinius.
    2. Dubenyje sumaišykite sviestą, miltus, cukrų ir citrinos žievelę. Rankomis sutrinkite į trupinius.
  • Reklama
  • Rabarbarus nuplaukite, susmulkinkite ir sumaišykite su cukrumi, krakmolu, citrinos sultimis ir žiupsneliu druskos.
    3. Rabarbarus nuplaukite, susmulkinkite ir sumaišykite su cukrumi, krakmolu, citrinos sultimis ir žiupsneliu druskos.
  • Rabarbarus perkelkite į kepimo formą ir ant viršaus pabarstykite trupiniais. Kepkite trupinius 40 minučių, kol pluta taps auksinės spalvo...
    4. Rabarbarus perkelkite į kepimo formą ir ant viršaus pabarstykite trupiniais. Kepkite trupinius 40 minučių, kol pluta taps auksinės spalvos. Tada išimkite iš orkaitės ir palikite 10 minučių atvėsti.
  • Reklama
  • Rabarbarų trupiniuotis paruoštas, gero apetito!
    5. Rabarbarų trupiniuotis paruoštas, gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai