Rabarbarų trupiniuotis
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Trupiniuotis – tai troškinimo pyragas, gaminamas iš sultingų uogų ar vaisių įdaro ir trapių trupinių. Kaip įdarą siūlau naudoti rabarbarus. Tai sezoninis produktas, pasižymintis būdingu saldžiarūgščiu skoniu. Žemiau išsamiau papasakosiu, kaip pagaminti trupiniuotį su rabarbarais. Jei norite, į įdarą galite įdėti braškių ar abrikosų, pagal skonį jie dera su rabarbarais. Desertą labai lengva paruošti ir jis puikiai papildys vakarinę arbatą!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai1 stiklinė
-
Sviestas1/2 stiklinės
-
Cukrus1 stiklinė (1/2 arbatinio šaukštelio trupiniams, 1/2 arbatinio šaukštelio įdarui)
-
Citrinos žievelė1 arbatinis šaukštelis
-
Rabarbarai700~800 gramų
-
Kukurūzų krakmolas1 šaukštas
-
Citrinos sultys1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
-
2. Dubenyje sumaišykite sviestą, miltus, cukrų ir citrinos žievelę. Rankomis sutrinkite į trupinius.
-
Reklama
-
3. Rabarbarus nuplaukite, susmulkinkite ir sumaišykite su cukrumi, krakmolu, citrinos sultimis ir žiupsneliu druskos.
-
4. Rabarbarus perkelkite į kepimo formą ir ant viršaus pabarstykite trupiniais. Kepkite trupinius 40 minučių, kol pluta taps auksinės spalvos. Tada išimkite iš orkaitės ir palikite 10 minučių atvėsti.
-
Reklama
-
5. Rabarbarų trupiniuotis paruoštas, gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama