Pušų kankorėžių uogienė
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
12 val.
Apie receptą
Pasigaminkime uogienės, kuri ne tik suteiks malonumo, bet ir duos naudos, padės peršalus ir kosint. Uogienė labai aromatinga, malonaus skonio ir mėtinio poskonio su kartumu. Kas dabar turi galimybę nueiti į mišką įkvėpti pušų oro ir tuo pačiu metu rinkti jaunus pušų ūglius ar kankorėžius? Šiuo metu produktas yra aromatingiausias ir dervingiausias. Pušų uogienę galima gaminti tiek termiškai apdorojant, tiek visai neverdant. Šiame recepte aprašysiu vieną iš uogienės virimo iš jaunų kankorėžių variantų.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pušies kankorėžiai200 gramų
-
Vanduo400 mililitrų
-
Cukrus450 gramų
-
Citrina1/2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. Juos reikėtų rinkti toli nuo kelių, miestų, įmonių, nuo jaunų medžių, o kankorėžių dydis neturėtų viršyti 3 centimetrų.
-
2. Žirklėmis nukirpkite šiurkščias šakeles, pašalinkite šiukšlių perteklių. Sudėkite į dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu. Palaikykite parą.
-
Reklama
-
3. Nupilkite vandenį, nuplaukite juos tekančiu vandeniu. Supilkite į indą, kuriame virsite uogienę. Verdant iš kankorėžių išsiskiria derva, kuri prilimpa prie puodo sienelių, todėl sunku nuplauti. Į tai atsižvelkite rinkdamiesi indą.
-
4. Į kankorėžius įpilkite švaraus filtruoto vandens ir uždėkite puodą ant vidutinės ugnies. Virkite apie 30 minučių, kol suminkštės. Tada uždenkite puodą dangčiu ir palikite nuovirą pritraukti 6–8 valandas. Galite palikti per naktį.
-
Reklama
-
5. Nukoškite pušų sultinį, sudėkite kankorėžius į indą. Pamatuokite paruošto sultinio kiekį ir įberkite cukraus santykiu 1:1,5.
-
6. Užvirinkite sirupą ir virkite ant silpnos ugnies 10 minučių, kol jis pradės tirštėti.
-
Reklama
-
7. Atidėtus uogienės kankorėžius sudėkite į sirupą. Puodą su uogiene uždėkite ant ugnies. Užvirinkite, virkite 10 minučių, retkarčiais pamaišydami. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti. Pakartokite šį veiksmą tris kartus. Paskutiniame virimo etape į uogienę įpilkite citrinos sulčių.
-
8. Karštą uogienę supilkite į sterilius stiklainius, sandariai uždarykite dangtelius ir apverskite. Palikite, kol visiškai atvės. Laikykite uogienę kaip ir bet kurią kitą uogienę.
-
Reklama
-
9. Kankorėžių uogienė dar vadinama pušies medumi ir dėl daugybės naudingų savybių naudojama liaudies medicinoje.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama