Purus varškės apkepas su obuoliais
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val. 10 min.
Apie receptą
Genialu gaminti apkepą iš varškės. Neseniai įdėjau ir obuolių, ir tai gaunasi labai skanu. Parodysiu, kaip pasigaminti purų apkepą su obuoliais. Be obuolių, galite įdėti ir kitų vaisių (pavyzdžiui, bananų ar persikų) – rezultatas toks pat skanus. Aš naudoju pirktinę varškę; prieš gamindama jos netrinu, bet jei norite, galite... Apkepas gaunasi purus, malonaus skonio ir tekstūros (dėl obuolių).
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė0,5~0,6 kilogramo
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Vanilinis cukruspagal skonį
-
Cukrus1/2 stiklinės
-
Kepimo milteliai1/2 arbatinio šaukštelio
-
Obuolys3 vnt
-
Razinospagal skonį
-
Manų kruopos6 šaukštai
-
Druskapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Sudėkite varškę į dubenį, suberkite granuliuotą cukrų ir druską. Kiaušinius atskirkite į baltymus ir trynius, o trynius įmaišykite į varškę.
-
2. Sumaišykite manų kruopas su keoimo milteliais, į varškę suberkite sausus ingredientus, išmaišykite šaukštu arba rankomis.
-
Reklama
-
3. Kiaušinių baltymus 10–15 minučių palaikykite šaldytuve, tada išplakite juos su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Mentele įmaišykite juos į varškės mišinį.
-
4. Nuplaukite ir nulupkite obuolius, tada išimkite sėklas ir supjaustykite vaisius gabalėliais. Razinas nuplaukite šiltu vandeniu.
-
Reklama
-
5. Į varškę sudėkite obuolius ir razinas ir vėl išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite į ją varškės tešlą.
-
6. Kepkite troškinį iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių (kol gražiai apskrus).
-
Reklama
-
7. Paruošto apkepo iš karto neišimu iš formos; leidžiu jam šiek tiek atvėsti, tada supjaustau gabalėliais ir patiekiu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama