Purios spurgos su pienu
5 (1 įvertinimai)
9 Porcijos
1 val. 20 min.
Apie receptą
Purios spurgos su pienu yra puikus skanėstas jums ir jūsų artimiesiems. Jas labai lengva pagaminti, tereikia palaukti, kol mielinė tešla iškils. Purias spurgas nesunkiai galima paruošti naudojant pieną ir mieles. Dėl mielių tešla bus minkšta, o spurgos – purios. Niekas negali atsispirti tokiam skanėstui.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas200 gramų
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Kvietiniai miltai550 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Cukrus120 gramų
-
Augalinis aliejus2 šaukštai (į tešlą)
-
Šviežios mielės15 gramų
-
Vanilinis cukrus0.5 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Į šiltą pieną sudėkite mieles ir maišykite, kol visiškai ištirps.
-
2. Sumaišykite cukrų su kiaušiniu, plakite šluotele, kol ištirps. Suberkite vanilinį cukrų, druską ir vėl išplakite.
-
Reklama
-
3. Į pieno mišinį supilkite kiaušinių mišinį ir augalinį aliejų ir išmaišykite.
-
4. Suberkite išsijotus miltus.
-
Reklama
-
5. Minkykite minkštą tešlą ir palikite po dangčiu ar rankšluosčiu 50-60 minučių.
-
6. Tešla patrigubėjo, išminkykite ir galite gaminti spurgas.
-
Reklama
-
7. Tešlą padalinkite į mažus rutuliukus, kiekvieną rutuliuką šiek tiek pavoliokite, kad įgautumėte apvalią formą. Išspauskite vidurį, kad padarytumėte skylę. Galite naudoti plastikinio butelio kaklelį.
-
8. Apkepkite spurgas iš abiejų pusių, nuolat pildami į keptuvę augalinio aliejaus.
-
Reklama
-
9. Paruoštas spurgas iš karto patiekite. Galite pabarstyti jas cukraus pudra.
-
10. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama