Porų suktinukai
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Mažai kas suvokia, kad balandėlius galima gaminti ne tik su kopūstais. Šiandien siūlau juos pasigaminti iš porų. Panaudokite idėją! Porai geriausiai tinka plačiais lapais. Arba juos galima sulankstyti į 2–3 persidengiančias dalis ir gerai prispausti, kad laikytųsi. Jei bijote, kad jie iširs, sutvirtinkite juos dantų krapštuku. Į padažą galite dėti bet kokių pasirinktų prieskonių.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Mėsa /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Porai1 vnt
-
Malta mėsa300 gramų
-
Ryžiai2 šaukštai
-
Svogūnai1 vnt (vidutinio dydžio)
-
Paprika1 vnt
-
Kiaušinis1 vnt
-
Lydytas sūris80 gramų
-
Sviestas30 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Žalumynaipagal skonį (petražolės, krapai)
-
Grietinė3 šaukštai
-
Vanduo150 mililitrų
-
Pomidorų pasta1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Ryžius nuplaukite ir virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, nuvarvinkite sietelyje.
-
Reklama
-
3. Atskirkite stiebus vieną nuo kito, nuplaukite ir 2 minutes pavirkite verdančiame vandenyje. Nupilkite vandenį ir atvėsinkite porą.
-
4. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną bei papriką. Daržoves troškinkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, atvėsinkite.
-
Reklama
-
5. Į dubenį sudėkite maltą mėsą ir virtus ryžius.
-
6. Į dubenį suberkite keptas daržoves, smulkintus žalumynus ir smulkiais kubeliais supjaustytą lydytą sūrį. Druska, pipirai ir gerai išmaišyti.
-
Reklama
-
7. Porų lapus išdėliokite patiesdami ir nusausinkite. Iš faršo suformuokite kotletą ir uždėkite ant vieno krašto, susukite į suktinuką.
-
8. Dubenyje sumaišykite vandenį, grietinę, pomidorų pastą, susmulkintą česnaką, druską ir išmaišykite.
-
Reklama
-
9. Suktinukus sudėkite į kepimo indą ir užpilkite padažu.
-
10. Suktinukų indą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
-
Reklama
-
11. Apverskite kopūstų suktinukus ir kepkite dar 20 minučių. Išimkite patiekalą iš orkaitės ir iš karto patiekite.
-
12. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama