Pomidorų padaže keptos kalakutienos sprandinės
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Paprastas patiekalas iš kalakutienos kakliukai puikiai papildys jūsų pietus. Kakliukai švelnūs, skanūs su puikiu padažu ir tiks prie bet kokio garnyro. Atkreipkite dėmesį į receptą! Jei norite, į pomidorų padažą galite pridėti paprikos ir bet kokių prieskonių pagal savo skonį. Sureguliuokite druskos ir cukraus kiekį pagal savo skonį. Juos galite patiekti su bet kokiu garnyru, pabarstę žolelėmis.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kalakutienos sprandeliai500 gramų
-
Morkos1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Pomidorų pasta1 šaukštas
-
Druska1/3 šaukštelio
-
Cukrus1 žiupsnelis
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Adžika1/2 arbatinio šaukštelio
-
Vanduo250 mililitrų
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Nuplaukite kaklą, nusausinkite ir supjaustykite gabalėliais. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir apkepkite kalakutų sprandelius iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos, perkelkite į kepimo indą.
-
Reklama
-
3. Apkepus kakliukus, į keptuvę suberkite stambia tarka sutarkuotas morkas ir susmulkintus svogūnus. Daržoves kepkite ant vidutinės ugnies maišydami 5-7 minutes.
-
4. Į keptuvę supilkite pomidorų pastą, išmaišykite ir kepkite dar minutę.
-
Reklama
-
5. Į keptuvę supilkite verdantį vandenį ir įberkite druskos, cukraus, juodųjų pipirų ir adžikos, išmaišykite.
-
6. Į kepimo indą su kakliukais supilkite padažą ir uždenkite viršų kepimo folija.
-
Reklama
-
7. Formą pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite kaklelius 1,5-2 valandas, kol iškeps.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama