Persikų ir karamelės pyragas
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Persikų ir karamelės pyragas - vienas mano mėgstamiausių. Šiam pyragui daug pastangų nereikės. Greita, paprasta ir labai skanu! Persikai ir karamelė skleidžia nuostabų kvapą po visus namus, o skonis… Na, tiesiog puikus. Viskas labai paprasta: sudedi persikus į formą, užpili tešla ir įkiši į orkaitę. Beje, tokį pyragą galima gaminti su bet kokiais sezoniniais vaisiais, o karamelę pakeisti uogiene. Tik įsivaizduokite: obuoliai su karamele arba slyvų džemas… Taigi, dalinuosi receptu!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sviestas200 gramų
-
Karamelė3 šaukštai
-
Persikai3 vnt
-
Cukrus250 gramų
-
Citrinos žievelė3 šaukštai
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Miltai380 gramų
-
Kepimo milteliai2 arbatiniai šaukšteliai
-
Jogurtas250 gramų
-
Citrinos sultys1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Kepimo skardos dugną išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai patepkite karamele. -
2. Persikus nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais ir atsargiai sudėkite ant karamelės. -
Reklama
-
3. Giliame dubenyje išplakite cukrų, citrinos žievelę ir kambario temperatūros sviestą iki purumo. -
4. Tada po vieną įmaišykite kiaušinius, kruopščiai išminkydami tešlą. -
Reklama
-
5. Įsijokite miltus, kepimo miltelius, įdėkite jogurtą ir citrinos sultis. Dar kartą viską gerai išplakite mikseriu. Tešla turi būti lygi ir vientisa. -
6. Užpilkite tešlą ant persikų ir tolygiai paskirstykite visame paviršiuje. -
Reklama
-
7. Įdėkite pyragą į įkaitintą iki 160 °C orkaitę maždaug pusantros valandos. -
8. Leiskite pyragui atvėsti formoje apie 30 minučių. Tada atsargiai apverskite formą ant lėkštės, išimkite pyragą ir patiekite. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















