Persikų ir karamelės pyragas

Persikų ir karamelės pyragas

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Persikų ir karamelės pyragas - vienas mano mėgstamiausių. Šiam pyragui daug pastangų nereikės. Greita, paprasta ir labai skanu! Persikai ir karamelė skleidžia nuostabų kvapą po visus namus, o skonis… Na, tiesiog puikus. Viskas labai paprasta: sudedi persikus į formą, užpili tešla ir įkiši į orkaitę. Beje, tokį pyragą galima gaminti su bet kokiais sezoniniais vaisiais, o karamelę pakeisti uogiene. Tik įsivaizduokite: obuoliai su karamele arba slyvų džemas… Taigi, dalinuosi receptu!

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sviestas
    200 gramų
  • Karamelė
    3 šaukštai
  • Persikai
    3 vnt
  • Cukrus
    250 gramų
  • Citrinos žievelė
    3 šaukštai
  • Kiaušiniai
    3 vnt
  • Miltai
    380 gramų
  • Kepimo milteliai
    2 arbatiniai šaukšteliai
  • Jogurtas
    250 gramų
  • Citrinos sultys
    1 šaukštas
Reklama
Gaminimo eiga
  • Kepimo skardos dugną išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai patepkite karamele.
    1. Kepimo skardos dugną išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai patepkite karamele.
  • Persikus nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais ir atsargiai sudėkite ant karamelės.
    2. Persikus nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais ir atsargiai sudėkite ant karamelės.
  • Reklama
  • Giliame dubenyje išplakite cukrų, citrinos žievelę ir kambario temperatūros sviestą iki purumo.
    3. Giliame dubenyje išplakite cukrų, citrinos žievelę ir kambario temperatūros sviestą iki purumo.
  • Tada po vieną įmaišykite kiaušinius, kruopščiai išminkydami tešlą.
    4. Tada po vieną įmaišykite kiaušinius, kruopščiai išminkydami tešlą.
  • Reklama
  • Įsijokite miltus, kepimo miltelius, įdėkite jogurtą ir citrinos sultis. Dar kartą viską gerai išplakite mikseriu. Tešla turi būti lygi ir...
    5. Įsijokite miltus, kepimo miltelius, įdėkite jogurtą ir citrinos sultis. Dar kartą viską gerai išplakite mikseriu. Tešla turi būti lygi ir vientisa.
  • Užpilkite tešlą ant persikų ir tolygiai paskirstykite visame paviršiuje.
    6. Užpilkite tešlą ant persikų ir tolygiai paskirstykite visame paviršiuje.
  • Reklama
  • Įdėkite pyragą į įkaitintą iki 160 °C orkaitę maždaug pusantros valandos.
    7. Įdėkite pyragą į įkaitintą iki 160 °C orkaitę maždaug pusantros valandos.
  • Leiskite pyragui atvėsti formoje apie 30 minučių. Tada atsargiai apverskite formą ant lėkštės, išimkite pyragą ir patiekite. Skanaus!
    8. Leiskite pyragui atvėsti formoje apie 30 minučių. Tada atsargiai apverskite formą ant lėkštės, išimkite pyragą ir patiekite. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai