Perlinės kruopos su mėsa puode orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Perlinės kruopos su mėsa puode orkaitėje – idealus patiekalas sotiems ir skaniems pietums ar vakarienei! Patiekalą lengva paruošti ir patiks visai šeimai. Pirmiausia pamirkykite perlines kruopas. Mėsą pakepinkite su svogūnu ir česnaku. Visus ingredientus sudėkite į puodus ir užpilkite verdančiu vandeniu. Puodus uždenkite folija. Pašaukite į orkaitę 1,5 valandos.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Svogūnai2 vnt
-
Česnakai2 skiltelės
-
Sviestas50 gramų
-
Perlinės kruopos250 gramų
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Lauro lapas3 vnt
-
Jautiena600 gramų
-
Susmulkintos petražolėspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia perlines kruopas reikia gerai nuplauti, užpilti šaltu vandeniu ir palikti 3-4 valandoms.
-
2. Jautieną supjaustykite mažais gabalėliais.
-
Reklama
-
3. Tada reikia susmulkinti svogūną ir pakepinti augaliniu aliejumi pateptoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Tada sudėkite česnaką ir mėsą ir kepkite ant stiprios ugnies 5–10 minučių, kol mėsa taps auksinės spalvos. Tada gautą mišinį paskleiskite į puodus, įberkite prieskonių ir druskos pagal skonį.
-
4. Dabar nupilkite likusį vandenį iš perlinių kruopų ir paskleiskite į puodus ant mėsos ir svogūnų.
-
Reklama
-
5. Viską užpilkite verdančiu vandeniu, kad jis 1 cm apsemtų puodo turinį.
-
6. Puodus, uždengtus folija, pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir palikite indą orkaitėje dar valandai. Tada išjunkite orkaitę, bet palikite puodus joje dar pusvalandžiui.
-
Reklama
-
7. Pabarstykite gatavą patiekalą žolelėmis ir į kiekvieną puodą įdėkite po gabalėlį sviesto. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama