Originalus moliūgų ir cinamono pyragas
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val. 40 min.
Apie receptą
Šis pyragas skiriasi nuo įprastų; jame naudojamas žalias moliūgas, o ne moliūgų tyrė. Jo konsistencija yra stambesnė ir labiau briaunuota. Rekomenduoju pasigaminti originalų cinamoninį moliūgų pyragą. Be žalio moliūgo, naudoju dviejų rūšių tešlą: skystą ir trupininę. Jei neturite moliūgo, galite naudoti cukiniją arba morką. Prieš patiekdami, šiek tiek atvėsinkite gatavą pyragą ir galite juo mėgautis šiltu arba atšaldytu, priklausomai nuo jūsų pageidavimų. Patiekite su arbata, kava arba pienu.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai2 stiklinės
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Kepimo milteliai1/4 arbatinio šaukštelio
-
Cinamonas3 arbatiniai šaukšteliai
-
Cukrus0,5 stiklinės
-
Rudasis cukrus1 puodelis
-
Augalinis aliejus0,5 stiklinės
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Žalias tarkuotas moliūgas1 puodelis
-
Vanilė1 arbatinis šaukštelis
-
Sviestas3 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Sumaišykite 1,5 puodelio miltų, 0,5 puodelio įprasto cukraus, sodos, kepimo miltelių, 1,5 arbatinio šaukštelio cinamono, 0,5 arbatinio šaukštelio druskos. -
2. Kitame dubenyje įpilkite 0,5 puodelio rudojo cukraus, augalinio aliejaus, kiaušinių, tarkuoto žalio moliūgų ir vanilės. -
Reklama
-
3. Į virtuvinį kombainą suberkite likusį rudąjį cukrų, likusius miltus, 0,5 arbatinio šaukštelio druskos, likusį cinamoną ir sviestą. Sumaišykite, kol susidarys trupiniai. -
4. Į skystus ingredientus dubenyje suberkite sausus ingredientus, bet ne iš virtuvinio kombaino dubens, o tuos, kuriuos sumaišėte pirmame žingsnyje, ir išmaišykite. -
Reklama
-
5. Kepimo indą ištepkite sviestu, supilkite pusę tešlos, tada suberkite pusę sausų trupinių iš trintuvo. -
6. Supilkite likusią tešlą ir suberkite likusius trupinius, pagaliuku šiek tiek pamaišykite tešlą. -
Reklama
-
7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 55–60 minučių, tada išimkite skardą ir palikite 5 minutėms. -
8. Po 5 minučių išimkite pyragą iš formos ir patiekite arba visiškai atvėsinkite ir mėgaukitės.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą! -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama



















