Naminis mėlynių pyragas
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Tai pats geriausias naminis pyragas su minkšta tešla ir mėlynių uogienės įdaru. Mielai dalinuosi su jumis naminio trupininio mėlynių pyrago receptu, kad galėtumėte juo pasimėgauti ir jūs! Jei pagrindo iš karto nekepsite, galite suformuoti tešlos rutulį ir valandai padėti į šaldytuvą. Pusę puodelio miltų galima pakeisti kukurūzų miltais, migdolų miltais, maltais riešutais, galite įdėti cinamono, vanilės – ir gausite nuostabius, skanius, trupininius sausainius.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai1.5 stiklinės
-
Sviestas125 gramų
-
Cukrus150 gramų
-
Kiaušiniai1 vnt
-
Kepimo milteliai0,5 arbatinio šaukštelio
-
Mėlynės150 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Minkštą, ištirpintą sviestą plakite mikseriu 1–2 minutes, kol jis taps puresnis. Įberkite cukraus, žiupsnelį druskos ir išplakite.
-
2. Atskirkite trynį nuo baltymo, įmaišykite trynį į tešlą. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, maišykite mikseriu, kol tešla taps biri, smėlinga, panaši į trupinius.
-
Reklama
-
3. Kepimo skardą ištepkite saulėgrąžų aliejumi ir uždenkite kepimo popieriumi taip, kad ji tvirtai priglustų prie visų pusių. Supilkite 2/3 tešlos į skardą ir išlyginkite.
-
4. Supilkite mėlynių uogienę į sietelį, kad nuvarvėtų visas skystis.
-
Reklama
-
5. Uogienę ant tešlos tepkite nelabai storu, iki 1 cm, sluoksniu.
-
6. Ant mėlynių uogienės lengvai pabarstykite trupiniais, kad mėlynės liktų matomos.
-
Reklama
-
7. Įkaitinkite orkaitę iki 250–260 laipsnių. Pyragą kepkite apie 15 minučių, ne ilgiau kaip 20 minučių. Pjaustyti galite, kai visiškai atvės. Būtinai pabarstykite viršų cukraus pudra. Štai ir viskas, pyragas paruoštas!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama