Naminis kepenėlių paštetas

Naminis kepenėlių paštetas

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
1 val.

Apie receptą

Lengvai pagaminamas, bet labai skanus paštetas iš visai įprastų produktų, kuris puikiai tiks prie sumuštinių eilinę dieną ar ruošiant šventinius patiekalus. Gaminame greitai ir skaniai! Norite savo rankomis išsivirti skanų paštetą, bet bijote, kad nepasiseks? Štai labai lengvas ir paprastas receptas, kuriame pasakojama, kaip pasigaminti naminį kepenėlių paštetą. Gaminsime iš vištienos kepenėlių, jos švelnios ir greitai paruošiamos. Pašteto gaminimo procesas paprastas, jo ingredientai gana prieinami. Prieš patiekdami paštetą, išimkite iš šaldytuvo 30-40 min. Sėkmės!

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos kepenėlės
    600 gramų
  • Šoninė
    30 gramų
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Česnakai
    1 skiltelė
  • Pienas
    1,5~2 puodeliai
  • Sviestas
    80 gramų
  • Druska
    0,5 arbatinio šaukštelio (pagal skonį)
  • Malti juodieji pipirai
    1/4 arbatinio šaukštelio
  • Malto muskato riešuto
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Sausas maltas imbieras
    1/2 šaukštelio
  • Džiovinti čiobreliai
    0,5~1 arbatinis šaukštelis
  • Konjakas
    50 mililitrų (brendžio arba viskio)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Šių produktų prireiks ruošiant paštetą. Prieš gaminant vištienos kepenėles reikia kruopščiai išvalyti ir 8 valandas mirkyti piene.
    1. Šių produktų prireiks ruošiant paštetą. Prieš gaminant vištienos kepenėles reikia kruopščiai išvalyti ir 8 valandas mirkyti piene.
  • Šoninę smulkiai supjaustykite ir pakepinkite pusėje sviesto, kol švelniai apskrus. Svogūną ir česnaką nulupkite, supjaustykite kuo plonia...
    2. Šoninę smulkiai supjaustykite ir pakepinkite pusėje sviesto, kol švelniai apskrus. Svogūną ir česnaką nulupkite, supjaustykite kuo ploniau ir suberkite į šoninę. Kepkite, kol svogūnas taps skaidrus.
  • Reklama
  • Po 8 valandų išimkite kepenis iš pieno, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Kepenėles sudėkite į keptuvę.
    3. Po 8 valandų išimkite kepenis iš pieno, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Kepenėles sudėkite į keptuvę.
  • Kepkite 8-10 minučių. Įpilkite konjako ir uždekite. Atlikite tai atsargiai, kad nenusidegintumėte. Liepsna degs 30 sekundžių.
    4. Kepkite 8-10 minučių. Įpilkite konjako ir uždekite. Atlikite tai atsargiai, kad nenusidegintumėte. Liepsna degs 30 sekundžių.
  • Reklama
  • Keptuvės turinį perkelkite į dubenį. Suberkite druską, pipirus, muskato riešutą, čiobrelius ir likusį lydytą sviestą.
    5. Keptuvės turinį perkelkite į dubenį. Suberkite druską, pipirus, muskato riešutą, čiobrelius ir likusį lydytą sviestą.
  • Blenderiu viską sutrinkite į vienalytę masę. Į gatavą paštetą galima dėti kapotų riešutų, saulėje džiovintų pomidorų ar alyvuogių.
    6. Blenderiu viską sutrinkite į vienalytę masę. Į gatavą paštetą galima dėti kapotų riešutų, saulėje džiovintų pomidorų ar alyvuogių.
  • Reklama
  • Paštetą ruošiame be konservantų, todėl laikomas 4-5 dienas. Kad išsilaikytų ilgiau – 10 dienų, paštetą galima užpilti lydytu sviestu.
    7. Paštetą ruošiame be konservantų, todėl laikomas 4-5 dienas. Kad išsilaikytų ilgiau – 10 dienų, paštetą galima užpilti lydytu sviestu.
  • Į tirpintą sviestą galite įdėti lauro lapų, pipirų žirnelių ar mėgstamų prieskonių. Sviestas taps kvapnus.
    8. Į tirpintą sviestą galite įdėti lauro lapų, pipirų žirnelių ar mėgstamų prieskonių. Sviestas taps kvapnus.
  • Reklama
  • Skanus paštetas paruoštas! Skanaus!
    9. Skanus paštetas paruoštas! Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai