Naminis kepenėlių paštetas
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
1 val.
Apie receptą
Lengvai pagaminamas, bet labai skanus paštetas iš visai įprastų produktų, kuris puikiai tiks prie sumuštinių eilinę dieną ar ruošiant šventinius patiekalus. Gaminame greitai ir skaniai! Norite savo rankomis išsivirti skanų paštetą, bet bijote, kad nepasiseks? Štai labai lengvas ir paprastas receptas, kuriame pasakojama, kaip pasigaminti naminį kepenėlių paštetą. Gaminsime iš vištienos kepenėlių, jos švelnios ir greitai paruošiamos. Pašteto gaminimo procesas paprastas, jo ingredientai gana prieinami. Prieš patiekdami paštetą, išimkite iš šaldytuvo 30-40 min. Sėkmės!
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos kepenėlės600 gramų
-
Šoninė30 gramų
-
Svogūnai2 vnt
-
Česnakai1 skiltelė
-
Pienas1,5~2 puodeliai
-
Sviestas80 gramų
-
Druska0,5 arbatinio šaukštelio (pagal skonį)
-
Malti juodieji pipirai1/4 arbatinio šaukštelio
-
Malto muskato riešuto1/2 arbatinio šaukštelio
-
Sausas maltas imbieras1/2 šaukštelio
-
Džiovinti čiobreliai0,5~1 arbatinis šaukštelis
-
Konjakas50 mililitrų (brendžio arba viskio)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Šių produktų prireiks ruošiant paštetą. Prieš gaminant vištienos kepenėles reikia kruopščiai išvalyti ir 8 valandas mirkyti piene.
-
2. Šoninę smulkiai supjaustykite ir pakepinkite pusėje sviesto, kol švelniai apskrus. Svogūną ir česnaką nulupkite, supjaustykite kuo ploniau ir suberkite į šoninę. Kepkite, kol svogūnas taps skaidrus.
-
Reklama
-
3. Po 8 valandų išimkite kepenis iš pieno, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Kepenėles sudėkite į keptuvę.
-
4. Kepkite 8-10 minučių. Įpilkite konjako ir uždekite. Atlikite tai atsargiai, kad nenusidegintumėte. Liepsna degs 30 sekundžių.
-
Reklama
-
5. Keptuvės turinį perkelkite į dubenį. Suberkite druską, pipirus, muskato riešutą, čiobrelius ir likusį lydytą sviestą.
-
6. Blenderiu viską sutrinkite į vienalytę masę. Į gatavą paštetą galima dėti kapotų riešutų, saulėje džiovintų pomidorų ar alyvuogių.
-
Reklama
-
7. Paštetą ruošiame be konservantų, todėl laikomas 4-5 dienas. Kad išsilaikytų ilgiau – 10 dienų, paštetą galima užpilti lydytu sviestu.
-
8. Į tirpintą sviestą galite įdėti lauro lapų, pipirų žirnelių ar mėgstamų prieskonių. Sviestas taps kvapnus.
-
Reklama
-
9. Skanus paštetas paruoštas! Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama