Naminiai žuvies piršteliai
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
20 min.
Apie receptą
Siūlau pasimėgauti kepta, traškia žuvimi! Žuvį kepsime japoniškuose panko džiūvėsėliuose. Patiekalas vilioja traškia auksine plutele ir sultingu įdaru! Tradiciniai japoniški džiūvėsėliai atrodo kaip dribsniai. Šie dideli dribsniai suteikia gruzdintam maistui patrauklią auksinę, purią išvaizdą. Dideli dribsniai sugeria mažiau riebalų, sustingsta ir išlaiko įdarą sultingą.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žuvies filė500 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Augalinis aliejus1 puodelis (gruzdinimui)
-
Citrinų sultyspagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Džiūvėsėliai1 puodelis (japoniški javai)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Žuvies filė apšlakstykite citrinos sultimis, pagal skonį druska ir pipirais. Palikite 5-7 minutes. Tada filė supjaustykite ilgais piršto formos gabalėliais.
-
2. Kiaušinius išplakite su druska ir pipirais iki vientisos masės. Supilkite džiūvėsėlius į patogų dubenį. Žuvies gabalėlį įmerkite į kiaušinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
-
Reklama
-
3. Giliame ir siaurame puode/keptuvėje įkaitinkite aliejų. Žuvį atsargiai mažomis porcijomis įmeskite į karštą aliejų. Neskubėkite, žuvies gabaliukai turi laisvai plaukioti aliejuje. Tik tokiomis sąlygomis pluta bus lygi ir auksinė.
-
4. Padėkite paruoštus pirštus ant servetėlės, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
-
Reklama
-
5. Patiekite žuvies pirštelius karštus, papuoštus šviežiomis žolelėmis. Patiekite atskirai su citrinos skiltele ir pomidorų padažu, jogurtu ar majonezu.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama