Naminės slyvos orkaitėje
5 (3 įvertinimai)
6 Porcijos
8 val.
Apie receptą
Slyvas galite džiovinti ir be specialios džiovyklės orkaitėje. Kokybe ir skoniu jos niekuo nenusileidžia parduotuvinėms, o atvirkščiai – bus aromatingesnės ir skanesnės. Vengriškų slyvų veislė idealiai tinka džiovintoms slyvoms ruošti. Slyvos turi būti tvirtos ir nepernokusios. Ruošdami šias džiovintas slyvas namuose pasitikėsite jų kokybe ir skoniu, o tai labai svarbu!
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Slyvos1 kilogramas (veislė "vengrinė")
-
Cukrus100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Paimkite stiprias ir tankias slyvas.
-
2. Slyvas nuplaukite po tekančiu vandeniu ir sudėkite į sietelį, kad nutekėtų drėgmės perteklius.
-
Reklama
-
3. Nuimkite uodegas, įpjaukite kiekvienos slyvos šoną ir pašalinkite kauliukus.
-
4. Pabarstykite cukrumi ir palikite kelioms valandoms, kad slyvos išsiskirtų sultis. Tada suberkite slyvas į sietelį ir leiskite susidariusioms sultims nutekėti.
-
Reklama
-
5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jos sudėkite slyvas. Įkaitinkite orkaitę iki 100 laipsnių ir kepkite slyvas šioje temperatūroje 4-6 valandas. Kad drėgmė iš slyvų greičiau išgaruotų, į orkaitės dureles įkiškite medinį šaukštą.
-
6. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo slyvų drėgmės kiekio ir jūsų orkaitės savybių. Slyvos sumažės ir taps tankesnės, bet išliks minkštos.
-
Reklama
-
7. Iš tokio slyvų kiekio man gavosi 200 gramų džiovintų slyvų. Perkelkite slyvas į švarų, sausą indą ir laikykite vėsioje, sausoje vietoje iki 6 mėnesių. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama