Naminės slyvos orkaitėje

Naminės slyvos orkaitėje

5 (3 įvertinimai)

6 Porcijos
8 val.

Apie receptą

Slyvas galite džiovinti ir be specialios džiovyklės orkaitėje. Kokybe ir skoniu jos niekuo nenusileidžia parduotuvinėms, o atvirkščiai – bus aromatingesnės ir skanesnės. Vengriškų slyvų veislė idealiai tinka džiovintoms slyvoms ruošti. Slyvos turi būti tvirtos ir nepernokusios. Ruošdami šias džiovintas slyvas namuose pasitikėsite jų kokybe ir skoniu, o tai labai svarbu!

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Slyvos
    1 kilogramas (veislė "vengrinė")
  • Cukrus
    100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus. Paimkite stiprias ir tankias slyvas.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus. Paimkite stiprias ir tankias slyvas.
  • Slyvas nuplaukite po tekančiu vandeniu ir sudėkite į sietelį, kad nutekėtų drėgmės perteklius.
    2. Slyvas nuplaukite po tekančiu vandeniu ir sudėkite į sietelį, kad nutekėtų drėgmės perteklius.
  • Reklama
  • Nuimkite uodegas, įpjaukite kiekvienos slyvos šoną ir pašalinkite kauliukus.
    3. Nuimkite uodegas, įpjaukite kiekvienos slyvos šoną ir pašalinkite kauliukus.
  • Pabarstykite cukrumi ir palikite kelioms valandoms, kad slyvos išsiskirtų sultis. Tada suberkite slyvas į sietelį ir leiskite susidariusi...
    4. Pabarstykite cukrumi ir palikite kelioms valandoms, kad slyvos išsiskirtų sultis. Tada suberkite slyvas į sietelį ir leiskite susidariusioms sultims nutekėti.
  • Reklama
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jos sudėkite slyvas. Įkaitinkite orkaitę iki 100 laipsnių ir kepkite slyvas šioje temper...
    5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jos sudėkite slyvas. Įkaitinkite orkaitę iki 100 laipsnių ir kepkite slyvas šioje temperatūroje 4-6 valandas. Kad drėgmė iš slyvų greičiau išgaruotų, į orkaitės dureles įkiškite medinį šaukštą.
  • Tikslus kepimo laikas priklauso nuo slyvų drėgmės kiekio ir jūsų orkaitės savybių. Slyvos sumažės ir taps tankesnės, bet išliks minkštos.
    6. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo slyvų drėgmės kiekio ir jūsų orkaitės savybių. Slyvos sumažės ir taps tankesnės, bet išliks minkštos.
  • Reklama
  • Iš tokio slyvų kiekio man gavosi 200 gramų džiovintų slyvų. Perkelkite slyvas į švarų, sausą indą ir laikykite vėsioje, sausoje vietoje i...
    7. Iš tokio slyvų kiekio man gavosi 200 gramų džiovintų slyvų. Perkelkite slyvas į švarų, sausą indą ir laikykite vėsioje, sausoje vietoje iki 6 mėnesių. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai