Naminė sviestinė duona

Naminė sviestinė duona

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
2 val.

Apie receptą

Noriu pasidalinti pasiteisinusiu duonos receptu, kurį gali pagaminti net naujokė virtuvėje. Ir net tikri gurmanai pastebės gera duonos skonį. Sviestinė duona arba kitaip "Dramblio ausies" duona, dėl savo paprastumo ir greito paruošimo pamilo rytietiškų šalių šeimininkės. Tešlos nereikia ilgai brandinti, o formavimas susideda iš tešlos iškočiojimo ir sluoksniavimo vienas ant kito. Pabandykite pasigaminti.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kvietiniai miltai
    370~400 gramų
  • Pienas
    250 mililitrų
  • Mielės
    7 gramai (sausos)
  • Cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušinis
    1 vnt (mažas)
  • Sviestas
    100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Dubenyje sumaišykite šiltą pieną, mieles, cukrų ir 2 šaukštelius miltų. Išmaišykite ir palikite pastovėti 20 minučių.
    2. Dubenyje sumaišykite šiltą pieną, mieles, cukrų ir 2 šaukštelius miltų. Išmaišykite ir palikite pastovėti 20 minučių.
  • Reklama
  • Praėjus laikui, suberkite 2/3 nurodyto miltų kiekio.
    3. Praėjus laikui, suberkite 2/3 nurodyto miltų kiekio.
  • Pradėkite minkyti šaukštu, palaipsniui suberdami likusius miltus. Kai maišymas tampa sunkus, minkykite rankomis.
    4. Pradėkite minkyti šaukštu, palaipsniui suberdami likusius miltus. Kai maišymas tampa sunkus, minkykite rankomis.
  • Reklama
  • Paruošta tešla turi būti minkšta. Padarykite apvalu rutuli ir perkelkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 40 ...
    5. Paruošta tešla turi būti minkšta. Padarykite apvalu rutuli ir perkelkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 40 minučių.
  • Po nurodyto laiko tešla pastebimai padidės.
    6. Po nurodyto laiko tešla pastebimai padidės.
  • Reklama
  • Tešlą padalinkite į 11-12 lygių apvalių dalių.
    7. Tešlą padalinkite į 11-12 lygių apvalių dalių.
  • Kiekvieną dalį iškočiokite į 12-13 cm skersmens paplotėlį.
    8. Kiekvieną dalį iškočiokite į 12-13 cm skersmens paplotėlį.
  • Reklama
  • Padėkite ruošinius į šalį.
    9. Padėkite ruošinius į šalį.
  • Ištirpinkite sviestą dubenyje. Neperkaitinkite! Paruoškite kepimo skardą arba didelę, apvalią kepimo formą. Kiekvieną gabalėlį pamerkite ...
    10. Ištirpinkite sviestą dubenyje. Neperkaitinkite! Paruoškite kepimo skardą arba didelę, apvalią kepimo formą. Kiekvieną gabalėlį pamerkite į lydytą sviestą.
  • Reklama
  • Pamirkytus ruošinius paskleiskite su persidengimu, ratu.
    11. Pamirkytus ruošinius paskleiskite su persidengimu, ratu.
  • Suformuokite apvalų kepalą su nedideliu tarpu centre. Palikite ant stalo 20 minučių, kad susistovėtu.
    12. Suformuokite apvalų kepalą su nedideliu tarpu centre. Palikite ant stalo 20 minučių, kad susistovėtu.
  • Pasibaigus laikui, būsimą duoną patepkite kiaušiniu. Dėti kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
    13. Pasibaigus laikui, būsimą duoną patepkite kiaušiniu. Dėti kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
  • Reklama
  • Išimkite gatavą duoną iš orkaitės. Jis bus tolygiai rausvas, su patrauklia pluta. Duoną šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
    14. Išimkite gatavą duoną iš orkaitės. Jis bus tolygiai rausvas, su patrauklia pluta. Duoną šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
  • Skanaus.
    15. Skanaus.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai