Naminė sviestinė duona

Naminė sviestinė duona

5 (1 įvertinimai)

1

Porcijos

2 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Noriu pasidalinti pasiteisinusiu duonos receptu, kurį gali pagaminti net naujokė virtuvėje. Ir net tikri gurmanai pastebės gera duonos skonį. Sviestinė duona arba kitaip "Dramblio ausies" duona, dėl savo paprastumo ir greito paruošimo pamilo rytietiškų šalių šeimininkės. Tešlos nereikia ilgai brandinti, o formavimas susideda iš tešlos iškočiojimo ir sluoksniavimo vienas ant kito. Pabandykite pasigaminti.

Receptai pagal ingridientus: # Miltai / # Pieno produktai
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kvietiniai miltai
    370~400 gramų
  • Pienas
    250 mililitrų
  • Mielės
    7 gramai (sausos)
  • Cukrus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
    1/2 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušinis
    1 vnt (mažas)
  • Sviestas
    100 gramų
  • Kaip pagaminti

  • Naminė sviestinė duona
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Naminė sviestinė duona
    2. Dubenyje sumaišykite šiltą pieną, mieles, cukrų ir 2 šaukštelius miltų. Išmaišykite ir palikite pastovėti 20 minučių.
  • Naminė sviestinė duona
    3. Praėjus laikui, suberkite 2/3 nurodyto miltų kiekio.
  • Naminė sviestinė duona
    4. Pradėkite minkyti šaukštu, palaipsniui suberdami likusius miltus. Kai maišymas tampa sunkus, minkykite rankomis.
  • Naminė sviestinė duona
    5. Paruošta tešla turi būti minkšta. Padarykite apvalu rutuli ir perkelkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 40 minučių.
  • Naminė sviestinė duona
    6. Po nurodyto laiko tešla pastebimai padidės.
  • Naminė sviestinė duona
    7. Tešlą padalinkite į 11-12 lygių apvalių dalių.
  • Naminė sviestinė duona
    8. Kiekvieną dalį iškočiokite į 12-13 cm skersmens paplotėlį.
  • Naminė sviestinė duona
    9. Padėkite ruošinius į šalį.
  • Naminė sviestinė duona
    10. Ištirpinkite sviestą dubenyje. Neperkaitinkite! Paruoškite kepimo skardą arba didelę, apvalią kepimo formą. Kiekvieną gabalėlį pamerkite į lydytą sviestą.
  • Naminė sviestinė duona
    11. Pamirkytus ruošinius paskleiskite su persidengimu, ratu.
  • Naminė sviestinė duona
    12. Suformuokite apvalų kepalą su nedideliu tarpu centre. Palikite ant stalo 20 minučių, kad susistovėtu.
  • Naminė sviestinė duona
    13. Pasibaigus laikui, būsimą duoną patepkite kiaušiniu. Dėti kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
  • Naminė sviestinė duona
    14. Išimkite gatavą duoną iš orkaitės. Jis bus tolygiai rausvas, su patrauklia pluta. Duoną šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
  • Naminė sviestinė duona
    15. Skanaus.
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai