Naminė sviestinė duona
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
2 val.
Apie receptą
Noriu pasidalinti pasiteisinusiu duonos receptu, kurį gali pagaminti net naujokė virtuvėje. Ir net tikri gurmanai pastebės gera duonos skonį. Sviestinė duona arba kitaip "Dramblio ausies" duona, dėl savo paprastumo ir greito paruošimo pamilo rytietiškų šalių šeimininkės. Tešlos nereikia ilgai brandinti, o formavimas susideda iš tešlos iškočiojimo ir sluoksniavimo vienas ant kito. Pabandykite pasigaminti.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kvietiniai miltai370~400 gramų
-
Pienas250 mililitrų
-
Mielės7 gramai (sausos)
-
Cukrus1 arbatinis šaukštelis
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Kiaušinis1 vnt (mažas)
-
Sviestas100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Dubenyje sumaišykite šiltą pieną, mieles, cukrų ir 2 šaukštelius miltų. Išmaišykite ir palikite pastovėti 20 minučių.
-
Reklama
-
3. Praėjus laikui, suberkite 2/3 nurodyto miltų kiekio.
-
4. Pradėkite minkyti šaukštu, palaipsniui suberdami likusius miltus. Kai maišymas tampa sunkus, minkykite rankomis.
-
Reklama
-
5. Paruošta tešla turi būti minkšta. Padarykite apvalu rutuli ir perkelkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 40 minučių.
-
6. Po nurodyto laiko tešla pastebimai padidės.
-
Reklama
-
7. Tešlą padalinkite į 11-12 lygių apvalių dalių.
-
8. Kiekvieną dalį iškočiokite į 12-13 cm skersmens paplotėlį.
-
Reklama
-
9. Padėkite ruošinius į šalį.
-
10. Ištirpinkite sviestą dubenyje. Neperkaitinkite! Paruoškite kepimo skardą arba didelę, apvalią kepimo formą. Kiekvieną gabalėlį pamerkite į lydytą sviestą.
-
Reklama
-
11. Pamirkytus ruošinius paskleiskite su persidengimu, ratu.
-
12. Suformuokite apvalų kepalą su nedideliu tarpu centre. Palikite ant stalo 20 minučių, kad susistovėtu.
-
13. Pasibaigus laikui, būsimą duoną patepkite kiaušiniu. Dėti kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
-
Reklama
-
14. Išimkite gatavą duoną iš orkaitės. Jis bus tolygiai rausvas, su patrauklia pluta. Duoną šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama