Moliūgų sriuba su skrebučiais
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Jei reikia nudžiuginti šeimą, pavyzdžiui, lietingą rudens dieną, eik į virtuvę ir kibk į darbą! Šiandien aš jums papasakosiu ir parodysiu, kaip pasigaminti moliūgų sriubą su skrebučiais. Moliūgų sriubą paruošti lengva ir paprasta. Galima ir reikia patiekti karštą sriubą: su traškiais skrebučiais, keptais su aromatinėmis žolelėmis ir česnaku, į sriubą įpylus grietinės ir papuošiant šviežiais žolelių lapeliais ar sėklomis.
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Svogūnai2 vnt
-
Petražolių šaknis1 vnt
-
Morkos3 vnt
-
Saldžioji paprika3 vnt
-
Bulvė2 vnt
-
Nuluptas moliūgas500 vnt
-
Alyvuogių aliejuspagal skonį
-
Sumaltas muskato riešutaspagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Duonapagal skonį
-
Sviestaspagal skonį
-
Česnakaipagal skonį (skrebučiams)
-
Kreminis sūris arba grietinėpagal skonį
-
Migdolų drožlėspagal skonį
-
Šviežias bazilikaspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus produktus.
-
2. Visas daržoves nulupkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
-
Reklama
-
3. Storasieniame puode įkaitinkite 2-3 valgomus šaukštus alyvuogių aliejaus ir pakepinkite svogūnus iki auksinės rudos spalvos.
-
4. Sudėkite bulves, išmaišykite ir kepkite 3-4 minutes.
-
Reklama
-
5. Sudėkite morkas ir petražolių šaknį, išmaišykite.
-
6. Suberkite papriką ir išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Pridėti moliūgą. Dabar maišykite kas 3 minutes ir kai moliūgo gabalėliai taps minkšti, įpilkite vandens (kad apsemtų visas daržoves), užvirinkite, išmaišykite sriubą, uždenkite ir virkite 10-15 minučių ant vidutinės ugnies.
-
8. Tuo tarpu paruoškite skrebučius: ant silpnos ugnies keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintą česnaką, išmaišykite ir sviestu užpilkite kvadratėliais supjaustytą duoną. Pagardinkite stambia druska, pabarstykite aitriąja paprika (nebūtina), gerai išmaišykite ir kepkite skrebučius orkaitėje 7-10 minučių 160 laipsnių temperatūroje.
-
Reklama
-
9. Kai visos sriubos daržovės suminkštės, sriubą pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu.
-
10. Sutrinkite trintuvu, kol gausite vientisą tyrės sriubą.
-
Reklama
-
11. Moliūgų sriubą patiekite su traškiais skrebučiais, kreminiu sūriu arba grietine, papuoštą migdolų drožlėmis ir šviežiais baziliko lapeliais. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama