Moliūgų sriuba su midijomis
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
30 min.
Apie receptą
Švelnumas kiekviename šaukšte! Ruošiame prašmatnią, apetitą keliančią, šilkinę, skanią moliūgų sriubą su midijomis. Būtinai išbandykite! Svarbiausia išsirinkti skaniai kvepiantį moliūgą, tuomet puošnus rezultatas tiesiog garantuotas. Prieskonius galite naudoti bet kokius, siūlau paimti džiovintų česnakų ir itališkų žolelių. Tiesiog išvirkite midijas, sudėkite tiesiai į sriubą. Jei pageidaujama, galima patiekti su krekeriais. Tai skanu, būtinai paragaukite!
Paskirtis: Sriubų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Moliūgas200 gramų
-
Svogūnai50 gramų
-
Morkos50 gramų
-
Vištienos sultinys150 mililitrų (arba kita mėsa)
-
Grietinėlė100 mililitrų (20% riebumo)
-
Midijos100 mililitrų
-
Augalinis aliejus1 valgomasis šaukštas
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Sausas česnakaspagal skonį
-
Itališkos žolelėspagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Moliūgą nulupkite, nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite mažais kubeliais.
-
Reklama
-
3. Svogūnus ir morkas nulupkite, nuplaukite. Daržoves supjaustykite mažais gabalėliais.
-
4. Įkaitinkite keptuvę ir sutepkite augaliniu aliejumi, sudėkite daržoves, kepkite 4-5 minutes ant silpnos ugnies. Tada uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite, kol moliūgas iškeps – 10 minučių. Jei pageidaujama, moliūgą galima kepti orkaitėje.
-
Reklama
-
5. Midijas pavirkite 3-4 minutes ir atvėsinkite.
-
6. Paruoštas daržoves perkelkite į maišytuvo dubenį, supilkite karštą sultinį.
-
Reklama
-
7. Moliūgą sutrinkite iki vientisos masės, iki tyrės konsistencijos.
-
8. Supilkite sriubą į puodą, supilkite grietinėlę.
-
Reklama
-
9. Suberkite visus prieskonius pagal skonį, užvirinkite ir išjunkite ugnį. Patiekdami į lėkštę sudėkite midijas.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama