Minsko kotletai
5 (2 įvertinimai)
8 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Minsko kotletai yra gaminami iš maltos vištienos su grybų įdaru ir iš esmės primena mums žinomus zrazus. Kotletai gaunasi labai švelnūs ir sultingi, rekomenduoju išbandyti! Patiekalas ne tik skanus, bet ir gana sotus, jį galite patiekti su bet kokiu jūsų pasirinktu garnyru arba vieną su šviežiomis daržovėmis. Vištienos faršas su grybais – labai sėkmingas derinys, tokie kotletai nepaliks abejingų. Galite naudoti absoliučiai bet kokius grybus, tiks ir švieži, ir šaldyti. Grybų įdarą siūlau paįvairinti tarkuotu sūriu, sviestu ir šviežiomis aromatingomis žolelėmis.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos faršas500 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Pienas50 mililitrų
-
Manų kruopos1.5 šaukšto
-
Grybai300 gramų (aš naudojau užšaldytus)
-
Sūris50 gramų
-
Sviestas50 gramų
-
Džiūvėsėliai70 gramų
-
Miltai50 gramų
-
Druska, pipirai, žolelėspagal skonį
-
Aliejuspagal poreikį (kepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Grybai, jei užšaldyti, pirmiausia atitirpinkite ir išspauskite skysčio perteklių.
-
2. Į vištienos faršą įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite manų kruopas, 2 v.š. įpilkite pieno, druskos ir pipirų pagal skonį.
-
Reklama
-
3. Kruopščiai išmaišykite ir palikite 15-20 min.
-
4. Tuo tarpu pasiruoškite įdarą. Grybus supjaustykite, pakepinkite ir atvėsinkite. Tada sumaišykite su minkštu sviestu, tarkuotu sūriu ir šviežiomis žolelėmis. Įberkite druskos pagal skonį ir gerai išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Faršą padalinkite į aštuonias lygias dalis ir dėkite ant maistine plėvele iškloto stalo, aš naudojau kepimo maišelį. Drėgna ranka iš faršo formuokite plokščius paplotėlius ir į centrą dėkite įdarą.
-
6. Tada drėgnomis rankomis pakelkite gabaliukus ir suformuokite ovalius arba apvalius kotletus. Pirmiausia juos po vieną apvoliokite miltuose.
-
Reklama
-
7. Tada į plaktą kiaušinį su likusiu pienu ir žiupsneliu druskos.
-
8. Galiausiai iš visų pusių apvoliokite džiūvėsėliuose.
-
Reklama
-
9. Apkepkite kotletus iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos ir traškumo.
-
10. Skanūs, švelnūs ir sultingi, tokie kotletai tikrai užims deramą vietą ant bet kurio stalo! Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama