Minsko kotletai

Minsko kotletai

5 (2 įvertinimai)

8 Porcijos
45 min.

Apie receptą

Minsko kotletai yra gaminami iš maltos vištienos su grybų įdaru ir iš esmės primena mums žinomus zrazus. Kotletai gaunasi labai švelnūs ir sultingi, rekomenduoju išbandyti! Patiekalas ne tik skanus, bet ir gana sotus, jį galite patiekti su bet kokiu jūsų pasirinktu garnyru arba vieną su šviežiomis daržovėmis. Vištienos faršas su grybais – labai sėkmingas derinys, tokie kotletai nepaliks abejingų. Galite naudoti absoliučiai bet kokius grybus, tiks ir švieži, ir šaldyti. Grybų įdarą siūlau paįvairinti tarkuotu sūriu, sviestu ir šviežiomis aromatingomis žolelėmis.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos faršas
    500 gramų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Pienas
    50 mililitrų
  • Manų kruopos
    1.5 šaukšto
  • Grybai
    300 gramų (aš naudojau užšaldytus)
  • Sūris
    50 gramų
  • Sviestas
    50 gramų
  • Džiūvėsėliai
    70 gramų
  • Miltai
    50 gramų
  • Druska, pipirai, žolelės
    pagal skonį
  • Aliejus
    pagal poreikį (kepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Grybai, jei užšaldyti, pirmiausia atitirpinkite ir išspauskite skysčio perteklių.
    1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Grybai, jei užšaldyti, pirmiausia atitirpinkite ir išspauskite skysčio perteklių.
  • Į vištienos faršą įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite manų kruopas, 2 v.š. įpilkite pieno, druskos ir pipirų pagal skonį.
    2. Į vištienos faršą įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite manų kruopas, 2 v.š. įpilkite pieno, druskos ir pipirų pagal skonį.
  • Reklama
  • Kruopščiai išmaišykite ir palikite 15-20 min.
    3. Kruopščiai išmaišykite ir palikite 15-20 min.
  • Tuo tarpu pasiruoškite įdarą. Grybus supjaustykite, pakepinkite ir atvėsinkite. Tada sumaišykite su minkštu sviestu, tarkuotu sūriu ir šv...
    4. Tuo tarpu pasiruoškite įdarą. Grybus supjaustykite, pakepinkite ir atvėsinkite. Tada sumaišykite su minkštu sviestu, tarkuotu sūriu ir šviežiomis žolelėmis. Įberkite druskos pagal skonį ir gerai išmaišykite.
  • Reklama
  • Faršą padalinkite į aštuonias lygias dalis ir dėkite ant maistine plėvele iškloto stalo, aš naudojau kepimo maišelį. Drėgna ranka iš farš...
    5. Faršą padalinkite į aštuonias lygias dalis ir dėkite ant maistine plėvele iškloto stalo, aš naudojau kepimo maišelį. Drėgna ranka iš faršo formuokite plokščius paplotėlius ir į centrą dėkite įdarą.
  • Tada drėgnomis rankomis pakelkite gabaliukus ir suformuokite ovalius arba apvalius kotletus. Pirmiausia juos po vieną apvoliokite miltuose.
    6. Tada drėgnomis rankomis pakelkite gabaliukus ir suformuokite ovalius arba apvalius kotletus. Pirmiausia juos po vieną apvoliokite miltuose.
  • Reklama
  • Tada į plaktą kiaušinį su likusiu pienu ir žiupsneliu druskos.
    7. Tada į plaktą kiaušinį su likusiu pienu ir žiupsneliu druskos.
  • Galiausiai iš visų pusių apvoliokite džiūvėsėliuose.
    8. Galiausiai iš visų pusių apvoliokite džiūvėsėliuose.
  • Reklama
  • Apkepkite kotletus iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos ir traškumo.
    9. Apkepkite kotletus iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos ir traškumo.
  • Skanūs, švelnūs ir sultingi, tokie kotletai tikrai užims deramą vietą ant bet kurio stalo! Gero apetito!
    10. Skanūs, švelnūs ir sultingi, tokie kotletai tikrai užims deramą vietą ant bet kurio stalo! Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai