Minkštas varškės pyragas
5 (3 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Rekomenduoju pabandyti išsikepti labai paprastą ir tuo pačiu labai elegantišką varškės pyragą. Jis yra neįtikėtinai švelnus ir tirpsta burnoje. Tiek suaugusieji, tiek vaikai jį labai myli. Patariu pabandyti. Šis pyragas puikiai derina tris struktūras: traškią plutą, subtilų kreminį varškės įdarą ir purų viršų su karamelės skoniu. Pyragas atrodo taip elegantiškai, kad lengvai papuoš šventinį stalą net per gimtadienį.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė500 gramų
-
Miltai170 gramų
-
Cukrus300 gramų
-
Kiaušiniai6 vnt
-
Sviestas120 gramų
-
Pienas150 gramų
-
Vanilinas1 žiupsnelis
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Į minkštą sviestą įpilkite 100 gramų cukraus ir vanilino, gerai išmaišykite.
-
2. Įmušame vieną kiaušinį ir 2 trynius (baltymus išplaksime vėliau).
-
Reklama
-
3. Miltus persijokite ir suberkite kepimo miltelius.
-
4. Maišykite, kol tešla sutirštės.
-
Reklama
-
5. Tešlą paskleiskite į 24-26 cm skersmens formą, kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
-
6. Padarykite varškės pudingą, įmuškite 2 sveikus kiaušinius ir vieną trynį.
-
Reklama
-
7. Toliau plakdami suberkite vanilę ir cukrų.
-
8. Supilkite pieną ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
9. Išimkite pyragą iš orkaitės, supilkite įdarą, toliau kepkite dar 40 minučių 170 laipsnių temperatūroje.
-
10. Kiaušinių baltymus išplakti su likusiu cukrumi iki standžių putų.
-
Reklama
-
11. Ištepkite kiaušinių baltymus ir toliau kepkite dar 10 minučių, kol pudingo paviršius karamelizuosis.
-
12. Išimkite pyragą, kai jis visiškai atvės.
-
13. Pyragą papuoškite uogomis, šokoladu ir riešutais.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama