Minkštas varškės pyragas

Minkštas varškės pyragas

5 (3 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Rekomenduoju pabandyti išsikepti labai paprastą ir tuo pačiu labai elegantišką varškės pyragą. Jis yra neįtikėtinai švelnus ir tirpsta burnoje. Tiek suaugusieji, tiek vaikai jį labai myli. Patariu pabandyti. Šis pyragas puikiai derina tris struktūras: traškią plutą, subtilų kreminį varškės įdarą ir purų viršų su karamelės skoniu. Pyragas atrodo taip elegantiškai, kad lengvai papuoš šventinį stalą net per gimtadienį.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Varškė
    500 gramų
  • Miltai
    170 gramų
  • Cukrus
    300 gramų
  • Kiaušiniai
    6 vnt
  • Sviestas
    120 gramų
  • Pienas
    150 gramų
  • Vanilinas
    1 žiupsnelis
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Į minkštą sviestą įpilkite 100 gramų cukraus ir vanilino, gerai išmaišykite.
    1. Į minkštą sviestą įpilkite 100 gramų cukraus ir vanilino, gerai išmaišykite.
  • Įmušame vieną kiaušinį ir 2 trynius (baltymus išplaksime vėliau).
    2. Įmušame vieną kiaušinį ir 2 trynius (baltymus išplaksime vėliau).
  • Reklama
  • Miltus persijokite ir suberkite kepimo miltelius.
    3. Miltus persijokite ir suberkite kepimo miltelius.
  • Maišykite, kol tešla sutirštės.
    4. Maišykite, kol tešla sutirštės.
  • Reklama
  • Tešlą paskleiskite į 24-26 cm skersmens formą, kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
    5. Tešlą paskleiskite į 24-26 cm skersmens formą, kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
  • Padarykite varškės pudingą, įmuškite 2 sveikus kiaušinius ir vieną trynį.
    6. Padarykite varškės pudingą, įmuškite 2 sveikus kiaušinius ir vieną trynį.
  • Reklama
  • Toliau plakdami suberkite vanilę ir cukrų.
    7. Toliau plakdami suberkite vanilę ir cukrų.
  • Supilkite pieną ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
    8. Supilkite pieną ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Išimkite pyragą iš orkaitės, supilkite įdarą, toliau kepkite dar 40 minučių 170 laipsnių temperatūroje.
    9. Išimkite pyragą iš orkaitės, supilkite įdarą, toliau kepkite dar 40 minučių 170 laipsnių temperatūroje.
  • Kiaušinių baltymus išplakti su likusiu cukrumi iki standžių putų.
    10. Kiaušinių baltymus išplakti su likusiu cukrumi iki standžių putų.
  • Reklama
  • Ištepkite kiaušinių baltymus ir toliau kepkite dar 10 minučių, kol pudingo paviršius karamelizuosis.
    11. Ištepkite kiaušinių baltymus ir toliau kepkite dar 10 minučių, kol pudingo paviršius karamelizuosis.
  • Išimkite pyragą, kai jis visiškai atvės.
    12. Išimkite pyragą, kai jis visiškai atvės.
  • Pyragą papuoškite uogomis, šokoladu ir riešutais.
    13. Pyragą papuoškite uogomis, šokoladu ir riešutais.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai