Mineralinio vandens marinatas šašlykams
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
4 val. 20 min.
Apie receptą
Siūlau paruošti vieną iš paprasčiausių ir greičiausių šašlykų marinatų. Marinatui reikės mineralinio vandens, obuolių sidro acto ir svogūnų. Tris valandas mėsa puikiai prisotinama prieskoniais ir marinatu. Gaminimo procese labai svarbus mėsos sumaišymo su marinatu momentas. Kruopštus „masažas“ padeda geriau įsiskverbti marinatui į gabaliukus. Prieš kepdami nepamirškite pasūdyti mėsos, neberkite druskos marinavimo metu. Prieskonių galite dėti pagal savo skonį.
Paskirtis: Marinavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiauliena1500~1700 gramų
-
Prieskoniaipagal skonį (šašlykams)
-
Obuolių sidro actas6~8 šaukštai
-
Mineralinis vanduo250 mililitrai (labai gazuotas)
-
Druskapagal skonį
-
Svogūnai2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite vidutiniais gabalėliais. Perkelkite į dubenį. Pagal skonį įberkite šašlykų prieskonių.
-
Reklama
-
3. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
-
4. Sudėkite svogūną į mėsą. Išmaišykite. Supilkite actą, mineralinį vandenį. Mėsą „masažuokite“ 3-5 minutes.
-
Reklama
-
5. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 3 valandas.
-
6. Paruoškite grilį. Kai anglys papilksta, sudėkite mėsą ant iešmelių. Mėsą ant iešmelių iš visų pusių įtrinkite druska. Išdėliokite ant šašlykinės ir kepkite šašlykus, periodiškai apversdami.
-
Reklama
-
7. Patikrinkite šašlykų pasirengimą peiliu pradurdami mėsos gabalą. Turi išsiskirti skaidrios sultys. Nukelkite nuo ugnies ir nedelsdami patiekite.
-
8. Patiekite šviežias daržoves ir marinuotus svogūnus su žolelėmis. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama