Mineralinio vandens marinatas šašlykams

Mineralinio vandens marinatas šašlykams

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
4 val. 20 min.

Apie receptą

Siūlau paruošti vieną iš paprasčiausių ir greičiausių šašlykų marinatų. Marinatui reikės mineralinio vandens, obuolių sidro acto ir svogūnų. Tris valandas mėsa puikiai prisotinama prieskoniais ir marinatu. Gaminimo procese labai svarbus mėsos sumaišymo su marinatu momentas. Kruopštus „masažas“ padeda geriau įsiskverbti marinatui į gabaliukus. Prieš kepdami nepamirškite pasūdyti mėsos, neberkite druskos marinavimo metu. Prieskonių galite dėti pagal savo skonį.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiauliena
    1500~1700 gramų
  • Prieskoniai
    pagal skonį (šašlykams)
  • Obuolių sidro actas
    6~8 šaukštai
  • Mineralinis vanduo
    250 mililitrai (labai gazuotas)
  • Druska
    pagal skonį
  • Svogūnai
    2 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite vidutiniais gabalėliais. Perkelkite į dubenį. Pagal skonį įberkite š...
    2. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite vidutiniais gabalėliais. Perkelkite į dubenį. Pagal skonį įberkite šašlykų prieskonių.
  • Reklama
  • Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
    3. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
  • Sudėkite svogūną į mėsą. Išmaišykite. Supilkite actą, mineralinį vandenį. Mėsą „masažuokite“ 3-5 minutes.
    4. Sudėkite svogūną į mėsą. Išmaišykite. Supilkite actą, mineralinį vandenį. Mėsą „masažuokite“ 3-5 minutes.
  • Reklama
  • Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 3 valandas.
    5. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 3 valandas.
  • Paruoškite grilį. Kai anglys papilksta, sudėkite mėsą ant iešmelių. Mėsą ant iešmelių iš visų pusių įtrinkite druska. Išdėliokite ant šaš...
    6. Paruoškite grilį. Kai anglys papilksta, sudėkite mėsą ant iešmelių. Mėsą ant iešmelių iš visų pusių įtrinkite druska. Išdėliokite ant šašlykinės ir kepkite šašlykus, periodiškai apversdami.
  • Reklama
  • Patikrinkite šašlykų pasirengimą peiliu pradurdami mėsos gabalą. Turi išsiskirti skaidrios sultys. Nukelkite nuo ugnies ir nedelsdami pat...
    7. Patikrinkite šašlykų pasirengimą peiliu pradurdami mėsos gabalą. Turi išsiskirti skaidrios sultys. Nukelkite nuo ugnies ir nedelsdami patiekite.
  • Patiekite šviežias daržoves ir marinuotus svogūnus su žolelėmis. Gero apetito!
    8. Patiekite šviežias daržoves ir marinuotus svogūnus su žolelėmis. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai