Klasikiniai balandėliai

Klasikiniai balandėliai

5 (2 įvertinimai)

10 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Turbūt visi mėgsta tokį patiekalą kaip balandėliai. Sotus, skanus ir gana lengvai paruošiamas patiekalas. Klasikinis patiekalas, jo paruošimas – kiekvienos šeimininkės garbės reikalas. Kopūstų lapus išvirkite verdančiame vandenyje, kol suminkštės, o ryžius išvirkite, kol suminkštės. Paruoškite daržovių apkepą ir sumaišykite maltai mėsai skirtus ingredientus. Ant kiekvieno kopūsto lapo uždėkite po truputį maltos mėsos, susukite į vamzdelį ir užlenkite kraštus į vidų. Balandėlius sudėkite į puodą, apibarstykite troškintomis daržovėmis, supilkite pomidorų mišinį ir troškinkite valandą. Gero apetito!

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Baltasis kopūstas
    1100 gramų
  • Malta kiauliena
    700 gramų
  • Ryžiai
    200 gramų
  • Svogūnai
    250 gramų
  • Morkos
    210 gramų
  • Saldžiosios paprikos
    150 gramų
  • Pomidorų tyrė
    300 gramų
  • Vanduo
    300 mililitrų
  • Grietinė
    2 šaukštai
  • Aliejus
    2 šaukštai
  • Sviestas
    1 šaukštas
  • Druska, pipirai, paprika
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nuo kopūsto galvos nupjaukite kotelį ir atskirkite jį į atskirus lapus. Iškirpkite centrinį stiebą iš kiekvieno lapo. Visus lapus sudėkit...
    1. Nuo kopūsto galvos nupjaukite kotelį ir atskirkite jį į atskirus lapus. Iškirpkite centrinį stiebą iš kiekvieno lapo. Visus lapus sudėkite į puodą, įpilkite vandens, užvirkite ir troškinkite 10 minučių. Nupilkite vandenį ir atvėsinkite kopūstų lapus.
  • Išvirkite ryžius.
    2. Išvirkite ryžius.
  • Reklama
  • Smulkiai supjaustykite vieną svogūną. Sumaišykite su malta mėsa, ryžiais, paprika, pipirais, druska ir trupučiu vandens. Vandens reikia, ...
    3. Smulkiai supjaustykite vieną svogūną. Sumaišykite su malta mėsa, ryžiais, paprika, pipirais, druska ir trupučiu vandens. Vandens reikia, kad faršas nebūtų per kietas.
  • Supjaustykite antrąjį svogūną ir pakepinkite su tarkuotomis morkomis. Kai suminkštės, į keptuvę suberkite pjaustytas paprikas ir patroški...
    4. Supjaustykite antrąjį svogūną ir pakepinkite su tarkuotomis morkomis. Kai suminkštės, į keptuvę suberkite pjaustytas paprikas ir patroškinkite, kol suminkštės.
  • Reklama
  • Ant kopūsto lapo uždėkite šiek tiek faršo, susukite į vamzdelį ir užlenkite kraštus į vidų.
    5. Ant kopūsto lapo uždėkite šiek tiek faršo, susukite į vamzdelį ir užlenkite kraštus į vidų.
  • Pusę likusių kopūstų lapų sudėkite į didelio puodo dugną. Ant viršaus užbarstykite ketvirtadalį troškintų daržovių.
    6. Pusę likusių kopūstų lapų sudėkite į didelio puodo dugną. Ant viršaus užbarstykite ketvirtadalį troškintų daržovių.
  • Reklama
  • Ant gautos pagalvės sudėkite visus balandėlius, sluoksnius pabarstydami likusiomis troškintomis daržovėmis.
    7. Ant gautos pagalvės sudėkite visus balandėlius, sluoksnius pabarstydami likusiomis troškintomis daržovėmis.
  • Balandėlius užpilkite pomidorų tyrės, grietinės, druskos ir pusantros stiklinės vandens mišiniu. Ant viršaus uždėkite gabalėlį sviesto ir...
    8. Balandėlius užpilkite pomidorų tyrės, grietinės, druskos ir pusantros stiklinės vandens mišiniu. Ant viršaus uždėkite gabalėlį sviesto ir likusius kopūsto lapus. Padėkite ant ugnies ir virkite valandą po užvirimo.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai