Klasikiniai balandėliai
3.6 (5 įvertinimai)
10 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Turbūt visi mėgsta tokį patiekalą kaip balandėliai. Sotus, skanus ir gana lengvai paruošiamas patiekalas. Klasikinis patiekalas, jo paruošimas – kiekvienos šeimininkės garbės reikalas. Kopūstų lapus išvirkite verdančiame vandenyje, kol suminkštės, o ryžius išvirkite, kol suminkštės. Paruoškite daržovių apkepą ir sumaišykite maltai mėsai skirtus ingredientus. Ant kiekvieno kopūsto lapo uždėkite po truputį maltos mėsos, susukite į vamzdelį ir užlenkite kraštus į vidų. Balandėlius sudėkite į puodą, apibarstykite troškintomis daržovėmis, supilkite pomidorų mišinį ir troškinkite valandą. Gero apetito!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Baltasis kopūstas1100 gramų
-
Malta kiauliena700 gramų
-
Ryžiai200 gramų
-
Svogūnai250 gramų
-
Morkos210 gramų
-
Saldžiosios paprikos150 gramų
-
Pomidorų tyrė300 gramų
-
Vanduo300 mililitrų
-
Grietinė2 šaukštai
-
Aliejus2 šaukštai
-
Sviestas1 šaukštas
-
Druska, pipirai, paprikapagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nuo kopūsto galvos nupjaukite kotelį ir atskirkite jį į atskirus lapus. Iškirpkite centrinį stiebą iš kiekvieno lapo. Visus lapus sudėkite į puodą, įpilkite vandens, užvirkite ir troškinkite 10 minučių. Nupilkite vandenį ir atvėsinkite kopūstų lapus.
-
2. Išvirkite ryžius.
-
Reklama
-
3. Smulkiai supjaustykite vieną svogūną. Sumaišykite su malta mėsa, ryžiais, paprika, pipirais, druska ir trupučiu vandens. Vandens reikia, kad faršas nebūtų per kietas.
-
4. Supjaustykite antrąjį svogūną ir pakepinkite su tarkuotomis morkomis. Kai suminkštės, į keptuvę suberkite pjaustytas paprikas ir patroškinkite, kol suminkštės.
-
Reklama
-
5. Ant kopūsto lapo uždėkite šiek tiek faršo, susukite į vamzdelį ir užlenkite kraštus į vidų.
-
6. Pusę likusių kopūstų lapų sudėkite į didelio puodo dugną. Ant viršaus užbarstykite ketvirtadalį troškintų daržovių.
-
Reklama
-
7. Ant gautos pagalvės sudėkite visus balandėlius, sluoksnius pabarstydami likusiomis troškintomis daržovėmis.
-
8. Balandėlius užpilkite pomidorų tyrės, grietinės, druskos ir pusantros stiklinės vandens mišiniu. Ant viršaus uždėkite gabalėlį sviesto ir likusius kopūsto lapus. Padėkite ant ugnies ir virkite valandą po užvirimo.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 3.6/5 (5 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama