Želė mozaika

Želė mozaika

4.0 (50 įvertinimai)

6 Porcijos
3 val.

Apie receptą

Taigi, manau, pats laikas pasilepinti kuo nors saldžiu. Ar nereikėtų šiandien paruošti skanios želė „Mozaika“, kurią malonu ne tik ragauti, bet ir žiūrėti? Mano nuomone, ši želė yra tiesiog nuostabi, ir kiekvieną kartą, kai ją ruošiu, dėl kažkokios neaiškios priežasties aš beprotiškai apsidžiaugiu, man labai patinka šis desertas. O dabar pasidalinsiu su jumis klasikiniu želė receptu, kurį gaminsime naudodami parduotuvėje pirktą sausą želė pakuotėse. Žinoma, spalvotą želė būtų galima pasigaminti ir patiems, bet tikiu, kad parduotuvėje pirktas variantas niekuo nenusileidžia naminiam. O jei turite vaikų, tuomet geresnio skanėsto jiems tiesiog nesugalvosite, o toks desertas puikiai atrodys ir ant šventinio stalo.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Želė pakuotėse
    3 vnt (skirtingų spalvų)
  • Grietinė 10%
    500 gramų
  • Cukrus
    1/2~3/4 stiklinės
  • Želatina
    40 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite želė atskirose formose pagal instrukcijas. Bet, kadangi reikia, kad želė būtų tankesnė ir elastingesnė, vandens kiekį sumažina...
    1. Paruoškite želė atskirose formose pagal instrukcijas. Bet, kadangi reikia, kad želė būtų tankesnė ir elastingesnė, vandens kiekį sumažiname nuo 250 ml iki 200. Dedame į šaldytuvą.
  • Tuo tarpu į gilų dubenį supilkite 300 ml vandens ir įpilkite 40 gramų želatinos. Duokite želatinai laiko išbrinkti.
    2. Tuo tarpu į gilų dubenį supilkite 300 ml vandens ir įpilkite 40 gramų želatinos. Duokite želatinai laiko išbrinkti.
  • Reklama
  • Kai spalvota želė sustings, supjaustykite ją mažais kubeliais, kurių kraštinė būtų 1,5-2 centimetrai, ir sudėkite į formeles.
    3. Kai spalvota želė sustings, supjaustykite ją mažais kubeliais, kurių kraštinė būtų 1,5-2 centimetrai, ir sudėkite į formeles.
  • Padėkite puodą su želatina ant silpnos ugnies ir kaitinkite nuolat maišydami, bet neužvirdami. Mums reikia, kad granulės visiškai ištirptų.
    4. Padėkite puodą su želatina ant silpnos ugnies ir kaitinkite nuolat maišydami, bet neužvirdami. Mums reikia, kad granulės visiškai ištirptų.
  • Reklama
  • Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę ir cukrų. Kruopščiai suplakite.
    5. Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę ir cukrų. Kruopščiai suplakite.
  • Supilkite želatiną ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
    6. Supilkite želatiną ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Supilkite grietinės mišinį į formeles ir kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą. Tai viskas. Tikiuosi, kad jums patiks ši želė taip pat, ...
    7. Supilkite grietinės mišinį į formeles ir kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą. Tai viskas. Tikiuosi, kad jums patiks ši želė taip pat, kaip ir man. Ir gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.0/5 (50 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai