Mieliniai blynai su obuoliais
5 (3 įvertinimai)
Apie receptą
Palepinkite savo artimuosius laisvą dieną gardžiais ir sodriais blynais. Visi bus laimingi, gera nuotaika visai dienai garantuota! Kaip gera laisvą dieną pusryčiams palepinti šeimą skaniais sodriais blynais. Keptų blynų aromatas pripildys jūsų namus šilumos ir jaukumo. Šiuos blynus mėgsta visi: ir suaugusieji, ir vaikai. Prie stalo galite patiekti ir su sirupu, ir su uogiene, ir su grietine ar medumi. Viskas priklauso nuo jūsų skonio. Mielinių blynų su obuoliais gaminimo receptas paprastas, bet ne itin greitas, nes tešla turi pakilti kelis kartus. Tačiau jūsų šeimos veidų malonumas ir nuostabus blynų skonis yra verti to, kad laisvą dieną atsikelsite anksti.
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas500 mililitrų
-
Miltai500 gramų
-
Sausos mielės3.5 arbatinių šaukštelių
-
Kiaušinis2 vnt
-
Cukrus2 šaukštai
-
Druska0.5 arbatinio šaukštelio
-
Aliejus100 mililitrų (2 šaukštai
-
Vanilinis cukrus0.5 arbatinio šaukštelio
-
Obuolys2 vnt
Gaminimo eiga
-
1. Į gilų dubenį, kuriame gaminsime tešlą, supilkite šiltą pieną. Sudėkite sausas mieles ir miltus. Kruopščiai išmaišykite.
-
2. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą. Tešla turi pakilti per 30-35 minutes.
-
Reklama
-
3. Kai tešla pakils, įpilkite augalinio aliejaus, kiaušinių, druskos, cukraus - paprasto ir vanilinio.
-
4. Kruopščiai išmaišykite tešlą iki vientisos masės, uždenkite rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą.
-
Reklama
-
5. Obuolius nuplauname, jei jų žievelė labai kieta, galima nulupti. Obuolius supjaustykite mažais kubeliais. Juos galite sutarkuoti stambia tarka.
-
6. Į pakilusią tešlą suberkite obuolius, išmaišykite, uždenkite rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą.
-
Reklama
-
7. Po 20 minučių tešla su obuoliais pakils ir galėsite pradėti kepti blynus. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus. Sudrėkinkite šaukštą šaltame vandenyje, pasemkite tešlos ir sudėkite į keptuvę.
-
8. Blynelius apkepkite iš abiejų pusių iki gražios rausvai auksinės spalvos. Kepkite ant vidutinės ugnies, pagal poreikį įpildami aliejaus.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama