Mėsos pyragas su šonine
5 (2 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Pavargote nuo kotletų ir norite pagaminti originalų, skanų ir nesudėtingą patiekalą? Jums reikės šio mėsos su šonine recepto. Tai šaltas mėsos užkandis ir skanus karštas antrasis patiekalas. Mėsos pyragas su šonine yra puiki alternatyva šiek tiek pabodusiems kotletams. Produktai beveik vienodi, bet patiekalas yra visiškai kitoks, ir nereikia stovėti prie viryklės. Toks pyragas gali būti patiekiamas ant šventinio stalo kaip užkandis, o karštas – su bet kokiu garnyru vakarienei visai šeimai. Na, o kaip gaminti mėsos pyragą su šonine, aš jums pasakiau ir parodžiau savo recepte.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa500 gramų (kiauliena, jautiena arba vištiena)
-
Džiūvėsėliai4 šaukštai
-
Bulvių krakmolas1 šaukštas
-
Pienas100 mililitrų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Svogūnai1~2 vnt
-
Šoninė200 gramų
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio (arba pagal skonį)
-
Malti juodieji pipirai2~3 žiupsnelis (arba pagal skonį)
-
Naminis kečupas1~2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Supilkite pieną ant džiūvėsėlių ir atidėkite 5 minutėms.
-
2. Į faršą įmuškite kiaušinį, sutarkuotą svogūną, druską, juoduosius pipirus ir krakmolą.
-
Reklama
-
3. Tada į faršą suberkite džiūvėsėlius su pienu ir gerai išminkykite. Pertrinkite trintuvu, tada mėsos pyragas bus labai minkštas.
-
4. Ant kepimo popieriaus formuojame kepaliuką iš faršo, tokio dydžio, kokio dydžio kepsite.
-
Reklama
-
5. Ir apvyniokite plonomis šoninės juostelėmis. Ant šoninės patepkite naminiu kečupu, bet galite apsieiti ir be jo.
-
6. Pyragą su kepimo popieriumi perkeliame į formą ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40–45 minutėms.
-
Reklama
-
7. Mėsos pyragas su šonine yra paruoštas. Jis jau gali būti patiekiamas ant stalo su bet kokiu garnyru arba atvėsintas ir patiekiamas kaip užkandis.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama